‘Daar buiten vliegt een schaap'

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wethouder Evert van Milligen van Cultuur ontvangt donderdag om 14.00 uur uit handen van de kunstenaars Marry Overtoom en Albert Kliest de publicatie ‘Daar buiten vliegt een schaap'. De presentatie vindt plaats in de Pannenkoekboerderij Kernhem, nabij Huis Kernhem.

De publicatie is in opdracht van de gemeente Ede gemaakt en bestaat uit drie kunstwandelroutes in het Buitengebied van Ede. De routes zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar die onder begeleiding van volwassenen de routes kunnen volgen.

Het meest bijzonder aan de routes is dat zij de verbeelding van kinderen prikkelen. Het gaat niet alleen om het lopen van een route aan de hand van een beschrijving, maar ook om opdrachten die tijdens de wandeling, of later thuis, uitgevoerd kunnen worden.

De uitgave is fraai vormgegeven in een mapje met daarin de drie routes. Ook bevat het mapje geluidsfragmenten op een cd. Alle scholen in de gemeente Ede ontvangen per brief twee proefexemplaren. De scholen kunnen meerdere mapjes aanvragen indien zij de routes gaan gebruiken voor educatieve kunst- en cultuurprojecten.

De uitgave is ook voor zes euro te koop euro bij onder meer de VVV, de Kunstuitleen, Het Historisch Museum Ede en de Oudheidkamer Lunteren. Bij de publicatie is ook een website actief: www.dekunstvanhetwandelen.info

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie