Nieuwbouw Lunterse scholen nu echt begonnen

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het gaat nu echt gebeuren voor de Vereniging tot stichting en instandhouding van Scholen met de Bijbel in Lunteren. Op twee locaties in Lunteren, aan de Postweg en aan de Kerkhoflaan, werd woensdag de eerste steen gelegd voor nieuwbouw. De nieuwe school komt op de voormalige locaties te staan van de Julianaschool en de Beatrixschool

Wethouder Wilke Dekker van Ede legde de eerste steen op de locatie aan de Postweg. Hij werd daarbij geholpen door twee leerlingen, Henrianne Teunissen (Wilhelminaschool) en Ewart Evers (Julianaschool). Even later werd ook de eerste steen gelegd op de locatie aan de Kerkhoflaan. Voorzitter van de Vereniging, Harry Brouwer, werd daarbij geholpen door de leerlingen Danique van de Pol (Wilhelminaschool) en Liseth van de Hoef (Beatrixschool).

De Vereniging krijgt twee nieuwe schoolgebouwen. Aan de Postweg komt een gebouw met zestien klassen, aan de Kerkhoflaan komen acht lokalen. De leerlingen van de huidige Wilhelminaschool worden verdeeld over beide nieuwe scholen. Op de Wilhelminalocatie aan de Schaepmanstraat/ Van Hogendorpstraat worden 21 vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen gebouwd.

Omdat de Vereniging met twee nieuwe scholen start, wordt het tijdperk van de Juliana-, Wilhelmina- en Beatrixschool afgesloten. Om de nieuwe start te benadrukken krijgen de scholen een nieuwe naam. Voor het bedenken van die nieuwe namen is een prijsvraag uitgeschreven.

Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden op beide locaties halverwege 2009 klaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie