Raadsadviseur Ede-Oost voor gemeenteraad

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Han Dekkers van READ Advies uit Culemborg is benoemd tot adviseur van de Edese gemeenteraad op het gebied van het project Ede-Oost / spoorzone.

De gemeenteraad van Ede ziet Ede-Oost als een zodanig complex project dat advieskracht van buitenaf noodzakelijk wordt geacht. De gemeente Ede, ruim 100.000 inwoners groot, legt de lat voor zichzelf hoog met dit sleutelproject. Op het 200 hectare grote terrein, waarop nu nog Defensie is gevestigd en de voormalige Enka-fabriek, moeten in de toekomst 4.500 woningen worden gerealiseerd. Ook is er ruimte voor 200.000 vierkante meter aan commerciële functies en maatschappelijke en culturele voorzieningen. Ede-Oost wordt een vestigingsplaats voor hoogwaardige kantoor- en onderwijsfuncties en krijgt daarmee betekenis voor belangrijke ontwikkelingen in de regio zoals Food Valley. Ede-Oost is daarmee de sleutel tot een kwaliteitsslag voor stad en regio. Bij de realisatie van Ede-Oost speelt de cultuurhistorie een belangrijke rol.

Van Han Dekkers wordt verwacht dat hij de gemeenteraad bijstaat met adviezen die de raadsleden helpen om weloverwogen, goed doordachte en toekomstbestendige besluiten te nemen ten aanzien van het project. Han Dekkers: ,,Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan in Ede. Het komt vaak voor dat je wordt gevraagd als adviseur van het college van b en w, maar nu adviseer ik de ‘andere kant van de tafel’, als je de rol van de raad in het dualistisch bestuur zo wilt kenschetsen. Het dualisme in het lokale bestuur vereist professionaliteit van de gemeenteraad. Het feit dat de raadsleden zelf aangeven behoefte te hebben aan advies op het terrein van integrale gebiedsontwikkeling, getuigt van het feit dat zij zich goed bewust zijn van hun rol, én van de complexiteit van het project Ede-Oost.”

READ Advies is een jong adviesbureau, dat zich bezighoudt met advisering rond (integrale) gebiedsontwikkeling op verschillende werkterreinen: van visievorming tot planeconomie en procesbegeleiding.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie