Open dag bij Manege zonder Drempels

Nieuws

BENNEKOM - Bij de Manege zonder Drempels in Bennekom wordt zaterdag 12 september van 10.00 tot 16.00 uur een open dag gehouden voor oud en jong. De Manege is die dag volop in bedrijf zodat niet alleen het huifbedrijden kan worden bekeken, maar ook alle groeps- en gezinsappartementen kunnen worden bewonderd.

Voor de meekomende kinderen zijn er activiteiten zoals: springkussen, schminken, muzikale clown, ponyrijden en een huifkartochtje. Tevens worden er door de fabrikant beschikbaar gestelde merkartikelen zoals Page en Kleenex verkocht zodat de opbrengst ten goede komt aan Manege zonder Drempels. Gratis traktaties voor iedereen maken het geheel compleet.

Bij Manege zonder Drempels is het huifbedrijden uitgevonden. Eind jaren 70 ontdekte men dat ernstig meervoudig gehandicapte kinderen enorm genoten als zij paardreden. Omdat de meest kinderen niet kunnen zitten, bedacht men voor hen een huifbed. In een rijdend frame lopen twee pony's. Boven hun rug is een doek gespannen waarop de berijder wordt geplaatst. De rug van de paarden beweegt net doek en masseert als het ware het lichaam van de berijder. Het geeft aan de rolstoelgebonden mensen niet alleen veel plezier maar ook tal van lichaamsfuncties worden er door verbeterd. Volgens ouders en begeleiders verdwijnen spasmen en obstipaties vaak tijdelijk en ook de doorbloeding en ademhaling verbeteren.

Tilliften

Naast het huifbedrijden als dagrecreatie beschikt Manege zonder Drempels over twee groeps- en twee gezinsappartementen. ,,Groepen tot 10 gehandicapten met 10 begeleiders kunnen daar vakantie houden in een verblijf dat is voorzien van hoog/laag bedden, douchestretchers, tilliften, waterbedden, ballenbakken en prachtig is uitgerust voor de verzorging en het verblijf van de gehandicapte medemensen. Hetzelfde geldt voor de twee gezinsappartementen. Alle kamers zijn voorzien van intercom en er zijn aparte kamers voor broertjes/zusjes opa's en oma's aanwezig.''

De filosofie van de manege is dat er geen drempel mag zijn voor ouders en begeleiders om kinderen het plezier en de ontspanning te geven. Daarom wordt maar een deel van de kosten doorberekend. De manege ontvangt geen subsidie van overheid of zorgverzekeraars. De tekorten worden door giften, legaten en acties van particulieren en bedrijven opgebracht. Daarom is naamsbekendheid van groot belang. De open dag op 12 september wordt gehouden om die naamsbekendheid verder te vergroten.

advertentie