Vrouwen MHC Ede nog steeds ongeslagen

Nieuws

EDE - De hockeycompetitie in de eerste klasse is nu drie weken oud. Duidelijk is dat het gepromoveerde vrouwenteam van MHC Ede een aanwinst op dit niveau is. Aan de Bosrand bleven de Edesen voor de derde keer op rij ongeslagen. Tegen Amersfoort werd het 1-1.

,,Er is nogal veel verloop in de hockeysport", keek coach Jan Cees Noordijk terug. ,,Amersfoort haalde vorig seizoen liefst 54 punten, en greep toch naast de titel. Ik moet zeggen dat dit de minste van de drie tegenstanders tot nu toe is. Het is wel zo dat vier speelsters naar het Amsterdamse Hurley zijn vertrokken. Ik ben tevreden met het spel, maar we hebben kansen gehad op de volle buit. Natuurlijk weten Mariska Krul en Herma Meerdink ook wel dat je sommige mogelijkheden beter kunt pushen, in plaats van slaan."

MHC Ede had de gehele wedstrijd een overwicht, maar Amersfoort counterde halverwege het eerste deel naar een 0-1 voorsprong. Nog voor het rustsignaal stond de 1-1 eindstand op het bord. Een strafcornervariant van Mariska Krul belandde in de rebound voor de stick van de van Kampen overgekomen Carina Snijders Blok. Zij maakte geen fout.

Noordijk hamerde in de pauze op het gevaar van de lange bal van de bezoekers. ,,Zorg in ieder geval dat je lichaam dan achter de bal is. Bij het verkeerd verwerken heb je dan altijd nog je scheenbeschermers."

Ede kwam in het tweede deel slechts spaarzaam in de problemen, en creëerde zelf kansen. Zo sloeg Mariska Krul in riante scoringspositie over het Amersfoortse doel.

Noordijk is tevreden over de ontwikkeling van het team. ,,De as van het team staat. Dat is belangrijk. We zitten in een leerproces. Vorig jaar was de tegenstand vaak gering. Dit seizoen moet er iedere week geleerd, en gestreden worden. Het team moet mandekking en zone kunnen spelen. Daar wordt hard aan gewerkt. De spelvreugde was er in ieder geval. Dat doet me deugd, evenals het applaus van de toeschouwers na afloop."

Foto 1:

Doelpuntenmaakster Carina Snijders Blok.

Foto 2:

Jan Cees Noordijk in de pauze: ,,Laat die lange bal van Amersfoort niet doorkomen."

Foto 3:

Groene kaart voor Mariska Krul.

advertentie