Sinterklaas bezoekt huis El Karam in Ede-Veldhuizen

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De deur was nog maar net open en de pepernoten vlogen door de lucht. Sint Nicolaas bezocht woensdagmiddag huis El Karam, de locatie voor (allochtone) vrouwen in de wijk Ede-Veldhuizen aan de Luynhorst.

,,Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje'', klonk het liedje, voordat de goedheiligman nog maar een stap binnen had gezet. Ongeveer dertig jonge kinderen uit de wijk bezorgden de Sint een warm welkom. Hij bleek een paar dagen voor 5 december erg goed gemutst, want een stoere knaap mocht zelfs zijn staf een tijdje vasthouden.

El Karam is een ontmoetingsruimte van een vereniging. De ruimte mag gebruikt worden zonder dat hiervoor huur wordt betaald. De Vereniging Huis El Karam verenigt diverse Edese vrouwengroepen van diverse culturele achtergrond (Marokkaans, Somalisch, Nederlands) rondom de thema's ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. El Karam is een Arabisch woord dat in het Nederlands vertaald “optimale gastvrijheid“ betekent.

De ruimte is op de internationale vrouwendag geopend door burgemeester Cees van der Knaap in samenwerking met wethouder Simon van de Pol. Zij kregen de sleutel van Marian Teer, directeur van Woonstede en tevens lid van de Raad van Advies van de Vereniging. De doelstelling is om in te steken op 'persoonlijke ontwikkeling' van vrouwen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie