Groen licht voor Evangelische basisschool De Rots in Ede

Nieuws

EDE - Oprichters van de evangelische basisschool De Rots in Ede kregen groen licht van het ministerie om op 16 augustus 2010 haar deuren te openen. Brandende vraag van veel ouders blijft de locatie van de school. ,,De gemeente Ede gaat zich nu beraden op een goede locatie. Gezien de wijze waarop de gemeente met onze aanvraag is omgegaan, hebben we daar alle vertrouwen in'', aldus bestuursvoorzitter Jeroen Stoter.

Spannend was het afgelopen maand toen het ministerie aangaf dat ze met het bestuur van de school en de gemeente Ede wilde praten of het aantal benodigde leerlingen op lange termijn haalbaar is. In dit gesprek raakte het ministerie overtuigd van de haalbaarheid mede door de aankomende nieuwbouwplannen in Ede, Veenendaal en Wageningen.

Identiteit

,,We zijn dankbaar en blij met dit akkoord'', ligt Stoter toe. ,,Er zijn al ouders die hun kinderen hebben opgegeven en wij verwachten, nu het akkoord van het ministerie er ligt, een sterke toename van aanmeldingen. We hebben als bestuur de afgelopen maanden al verder gekeken en op de achtergrond keihard gewerkt aan de opbouw van de school. Zo is de onderwijsvisie bepaald, de identiteit en gaan we gebruik maken van een continurooster.''

De aankomende maanden gaat het bestuur via informatieavonden ouders bijpraten wat zij kunnen verwachten als zij hun kind voor De Rots aanmelden. Voor promotie zijn inmiddels een nieuw logo, folder, flyers en posters gemaakt. De vernieuwingen en plannen zijn al te zien op de website www.ebsderots.nl. Ouders kunnen hun kinderen via de website ook aanmelden.

advertentie