‘Het leven gaat gewoon door’

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

Het leven gaat verder. We hebben inmiddels genoeg bussen van binnen gezien”, zegt Edzo Wiltink.

EDE- Edese vrienden vieren eind juli vakantie aan de Spaanse kust. Na een uitstapje naar Barcelona slaat het noodlot toe. De Spaanse touringcar vliegt bij Sant Molen de Mar uit de bocht. Zes mensen komen om, waaronder een inwoner van Bennekom. Vele gewonden worden naar ziekenhuizen overgebracht. De Edese vrienden Edzo Wiltink, Harold van Harn en Rene Dekker komen met de schrik vrij. Het trio, inmiddels 26, 25 en 25 jaar oud, hebben het ongeval goed verwerkt, maar beseffen ook de betrekkelijkheid van zaken. door Henny Jansen

,,Rene en ik zijn aanhangers van Ajax, compleet met seizoenkaart en zo. Met de bus naar Anderlecht-Ajax bijvoorbeeld. Trouwens, direct na het ongeval zaten we ook weer gewoon in bussen en busjes.”

,,We hadden niet echt verwondingen, of zo”, vult Rene Dekker aan. ,,Ik had een alleen een gat in m’n hand. Dat moest snel gehecht worden.” Wiltink voegt toe dat het niet om het spreekwoordelijke gat ging.

,,Veel last heb ik er niet meer van gehad”, vertelt timmerman Harold van Harn. ,,Ik heb wel een keer naar gedroomd. Dat ik in een auto uit de bocht vloog. Misschien is er een verband. Ik weet het niet. Mijn ouders waren natuurlijk wel bezorgd. Ze vroegen geregeld of het goed met me ging. Je wilt het gewoon afsluiten. Wat dat betreft zou het prettig zijn wanneer zaken als verzekeringen snel opgelost worden. Maar ja. Er zijn meerdere partijen. Dan is het klaar. Ik wil het eigenlijk zo snel mogelijk vergeten. Het leven gaat gewoon door.”

,,Natuurlijk waren wij ooggetuigen. Je denkt toch eerst aan je eigen vrienden”, kijkt Wiltink terug. ,,Het is verschrikkelijk voor de mensen, en hun nabestaanden, die zijn omgekomen. Het was een excursie. Niet iets voor een groepsfoto. Andere passagiers kenden we dus niet. Ik kon de uren gewoon na het ongeval niets meer doen. Je gaat dan zakelijk denken. En kijken of je je spullen kunt vinden. Persoonlijk heb ik, ik weet niet hoeveel radio- en televisiestations te woord gestaan.’

,,Ik was niet gewond, dus ik heb veel tijd rond de plaats van het ongeluk doorgebracht. Op een bepaald moment heb ik het afgekapt. Ik hoorde zelfs dat de televisie bij mijn familie in Ede waren geweest.”

,,Natuurlijk waren we erg geschrokken. We hebben onze vakantie niet afgebroken. We waren al dikke vrienden, en hebben er in Spanje veel over gesproken”, legt Rene Dekker uit.

,,Mijn vader dacht overigens dat we zelf een busje hadden gehuurd, toen ik hem belde. Nadat het nieuws Nederland bereikt had, drong het bij mijn familieleden pas echt door, hoorde ik tien ik weer thuis was.”

,,Terug in Nederland wil iedereen je verhaal horen. Toen het niet meer in het nieuws was, hielden de vragen en belangstelling een stuk minder”. heeft Edzo Wiltink ervaren. ,,Dat is ook goed. Zo snel mogelijk het leven weer oppakken. Werken, en studeren, in mijn geval. Momenteel werk ik met plezier bij Deli XL, maar ik wil wel heel graag iets met mijn papieren doen. Onlangs heb ik Assurantie A en B gehaald. Dat is mijn toekomst. Ik wil dus een baan. Jammer dat er altijd ervaring gevraagd wordt. Die wil nu juist opdoen.”

,,Dat leidt af. En we lopen zo’n drie keer per week hard. En natuurlijk onze wedstrijden bij Ajax. Of het nu in de kroeg is, of in het stadion. Ook dat is een heerlijke afleiding. Ontspanning, dat is precies wat we nodig hebben. We zijn nog jong, het leven gaat verder. Allemaal een gelukkig 2010.w”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie