Drie doelpunten niet voldoende voor Bennekom

26 maart 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Waar afgelopen week kansloos werd verloren van IJsselmeervogels, had Bennekom tegen Spakenburg veel meer in de melk te brokkelen. Maar drie doelpunten waren niet voldoende voor een bonuspunt: 3-4.

Het omslagpunt was rond het half uur. Tot dat moment had het sterk begonnen Bennekom optimaal geprofiteerd van het slappe begin van de bezoekers. Na een individuele actie zette Martin van Eck zijn ploeg al naar zes minuten op 1-0. En een minuut of twintig later mikte Van Eck de bal na een voorzet van Jeremia Kortmann tegen de paal. De rebound was voor Rogier Gerritsen: 2-0.

Vervolgens moest Tom Verhaar er met een blessure van af. Niels van Geerenstein was zijn vervanger. Snel daarna kwam Spakenburg via Harry Zwarthoed terug tot 2-1. Thijs Houwing wist nog voor de rust de partijen op gelijke hoogte te brengen:2-2. Daarbij zagen zowel Van Geerenstein als doelman Rutten er niet goed uit.

Al snel bracht Ruben Wilson Spakenburg in het tweede bedrijf op voorsprong. Die stand bleef lang in stand, totdat het betere Spakenburg in de persoon van Zwarthoed profiteerde van een fout van Kortmann: 2-4.

In de slotminuten lukte het invaller Henk van Essen nog de 3-4 te scoren.