Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland collecteert in Bennekom

19 mei 2013 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland collecteert van 26 mei tot en met 1 juni in Bennekom.

In Bennekom zullen OBK (ten oosten van de Dorpsstraat/Edeseweg/Bovenweg) en COV Bennekom (ten westen van de Dorpsstraat/Edeseweg/Bovenweg) collecteren.

Onder de naam 'Anjeractie' collecteert het Cultuurfonds jaarlijks voor cultuur en natuur in onze regio.

Een derde van de opbrengst is voor de clubkas van de collecterende vereniging dus voor OBK (een harmonie-orkest) en voor de COV (een oratoriumvereniging).

www.anjeractie.nl

Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Het Cultuurfonds zamelt jaarlijks actief geld in met de Anjeractie, de collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Tijdens deze week gaan duizenden collectanten met de collectebus op pad. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds de aanschaf van kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken; educatieprojecten op het gebied van natuurbehoud. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in uw regio.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie