Stagnatie nieuwe kerk en gebouw KNA

8 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De realisatie van de plannen voor een nieuw kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente (Bethelkerk) en daarnaast een nieuw 'Euterpe' voor muziekvereniging KNA stagneert. Want in het gebied op de hoek van de Klomperweg en de Westzoom wil projectontwikkelaar Klomp ook 70 woningen bouwen, wat in deze tijd niet meevalt.

door Freek Wolff

Dit werd dinsdagavond duidelijk uit een reactie van wethouder Roel Kremers op een vraag uit het publiek. De Dorpsraad Lunteren ontving het college van burgemeester en wethouders in zaal Floor.

Tijdens deze jaarlijkse traditie passeerden veel onderwerpen de revue, terwijl burgemeester Cees van der Knaap glimlachend aftrapte met ,,er is in Lunteren weinig meer te klagen''. En inderdaad toonde ook dorpsraadvoorzitter Auke Ozinga zich positief over de samenwerking.

's Middag hadden zij samen gefietst langs basisschool De Sprong en de Wilhelminahof, waar buiten speelgelegenheden zijn gerealiseerd, met hulp van vrijwilligers. Ook bekeken zij de Graanschuur aan de Roskammersteeg, museum Oud-Lunteren en nieuwbouwgebied De Eekhoorn, waar de verkoop van koophuizen zeer voorspoedig verloopt. ,,En er zijn nauwelijks bomen gekapt'', aldus Ozinga.

Ook werd een blik geworpen op het nieuwe Westhoffhuis, waar Lunteranen in de rij zouden staan om hier te gaan wonen in een van de 28 huurappartementen. Er is een parkeergarage onder, er komt een grote zaal en vier kleintjes, plus ruimte voor de openbare bibliotheek.

Jos Boon gaf met zijn partner een presentatie over het Collectief Particulier Ondernemerschap (CPO), wat na een start in 2009 nu sinds half augustus 2013 eindelijk vorm krijgt met kavels op 't Hoefje, tussen de Hulweg en de Westzoom, pal ten oosten van de boerderij van familie Lagerweij. Samen met de firma Maecasa uit Almere, die de andere helft gaat bouwen, zullen daarnaast negen á tien woningen verrijzen met het geldbesparende CPO-principe. Initiatiefnemer van deze formule Ton Koopmans werd in het zonnetje gezet. ,,De aanhouder wint'', aldus wethouder Kremers.

Wethouder Breunis van de Weerd memoreerde eraan dat tien jaar geleden de herinrichting van de Dorpsstraat plaatsvond en dat er nu signalen kwamen om een verbeterslag te maken, waarvoor hij open staat.

De locatie van het nieuwe gezondheidscentrum aan de noordkant van het dorp wordt nog steeds door veel inwoners als zeer ongelukkig beschouwd. Een afhaalpunt van medicijnen in het centrum zou toegezegd zijn. Over het voortbestaan van buurtcentrum De Schakel zijn nog grote twijfels. Vooralsnog is het budget hiervoor geschrapt.

Foto:

In zaal Floor konden Lunteranen meedenken en meepraten over hun dorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie