Bouw Vallei Apotheek in ziekenhuis vordert

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei is in december gestart met de bouw van de Vallei Apotheek. Deze apotheek komt in de hal van het ziekenhuis. Patiënten, bezoekers en ziekenhuismedewerkers kunnen hier vanaf half maart terecht voor hun geneesmiddelen en zelfzorgartikelen.

De Vallei Apotheek is er voor patiënten die na hun polikliniekbezoek of bij ontslag uit het ziekenhuis een recept voor geneesmiddelen meekrijgen. Aansluitend aan hun bezoek of ziekenhuisontslag kunnen zij hun medicijnen in deze apotheek ophalen. De Vallei Apotheek is er ook voor andere bezoekers en het personeel van het ziekenhuis.

Breed assortiment

SheilaBelliot is de apotheker van de Vallei Apotheek. Zij vertelt: 'Binnenkort hebben we hier een groot assortiment aan geneesmiddelen maar ook zelfzorgproducten, zoals hoestdranken, vitamines en pijnstillers. We hebben deskundige en ervaren medewerkers die de medicijnen leveren en hierover adviseren. De apotheker en apothekersassistenten nemen de tijd om vragen te beantwoorden. Wij vinden het belangrijk om alle patiënten goed te informeren. Ook zijn er aparte spreekkamers waar we voorlichting en instructie rond medicijngebruik geven.'

Veiligheid

De apotheekmedewerkers en apothekers controleren van alle voorgeschreven medicatie de doseringen, de veiligheid en het gebruik in combinatie met andere geneesmiddelen.

Apotheker SheilaBelliot: ,,Zo nodig overleggen wij met de behandelend arts. Daarnaast zorgen wij, nadat de patiënt toestemming heeft gegeven, dat de eigen apotheek van de patiënt en huisarts worden geïnformeerd over de voorgeschreven medicijnen."

Kosten

De kosten van geneesmiddelen die de verzekeraar vergoedt, declareert de Vallei Apotheek direct aan de betreffende verzekeraar. Patiënten hoeven deze dus niet eerst zelf te betalen. SheilaBelliot: ,,Doordat wij inzage hebben in gegevens van zorgverzekeraars kunnen wij zien hoe mensen zijn verzekerd en wat zij vergoed krijgen. Geneesmiddelen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, kunnen zowel contant als met een pinpas betaald worden."

De Vallei Apotheek zal geopend zijn van 08.00 - 18.00 uur en op dinsdagavond, wanneer er poliklinische spreekuren zijn. Naar verwachting opent de apotheek medio maart haar deuren.

Ziekenhuisapotheek en Dienstapotheek

Naast de Vallei Apotheek heeft het ziekenhuis natuurlijk de ziekenhuisapotheek. Deze verzorgt de medicijnen voor de opgenomen patiënten.

Ook is in het ziekenhuis bij de spoedeisende hulp de Dienstapotheek Gelderse Vallei gevestigd. De dienstapotheek is een samenwerkingsverband van de openbare apotheken, waaraan ook de Vallei Apotheek deelneemt. Hier kan iedereen buiten kantoortijden terecht voor geneesmiddelen.

Foto:

Vallei Apotheek wordt gebouwd in hal ziekenhuis

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie