Afbeelding
@tedxmedia

Leegstaande woning in Harskamp brandt volledig uit; hoogwerker met moeite ter plaatse

30 december 2021 om 23:50 Brand

HARSKAMP Op de Laarweg tussen Harskamp en Wekerom brak donderdagavond rond 21.15 uur brand uit in een leegstaande woning. De vlammen sloegen al snel uit het dak. Gezien de locatie en de omvang van de brand, werd het incident al snel opgeschaald naar ‘grote brand’. 

De brandweer heeft het pand gecontroleerd uit laten branden, waarbij de focus vooral lag op het in de gaten houden van aangrenzende percelen, in verband met het feit dat de brand een regen van vonken tot gevolg had. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. Om het vuur te bestrijden werden onder andere ploegen uit Ede, Otterlo, De Valk en Harskamp naar het incident gedirigeerd.

MET MOEITE BEREIKT De opgepiepte bemanning van de hoogwerker uit Ede kon de woning aan de Laarweg, bij de kruising met de Lange Heideweg, met grote moeite bereiken. De brand trok veel bekijks. De aanrijroute stond vol met mensen en auto’s. De politie moest eraan te pas komen om de hoogwerker langs alle obstakels te manoeuvreren. Het oponthoud koste uiteindelijk zo’n twintig minuten. ,,Geef hulpdiensten alsjeblieft de ruimte’’, zegt een woordvoerder van de brandweer. ,,Kom niet kijken, maar hou de wegen juist vrij.’’

Bron video: @tedxmedia

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie