Afbeelding
Politie

Auto rijdt in op agent; ook meerdere voertuigen beschadigd

19 april 2020 om 09:55 Misdaad

EDE Op de Parkweg in Ede is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00:15 uur een voertuig op een politieagent ingereden. De politieagent gaf de bestuurder een stopteken, en deze leek vaart te minderen. Toen de auto, een zwarte BMW, vlak bij de agent was, gaf de bestuurder gas en reed recht op de agent af. Doordat deze opzij sprong werd een aanrijding voorkomen. De agent doet aangifte van poging tot doodslag.

De bestuurder ging er vervolgens op hoge snelheid vandoor en reed via het Zuidplein en de Oude Bennekomseweg in de richting van de Emmalaan. Ondanks een zoekactie zijn de betrokken bestuurder en het voertuig nog niet aangetroffen. Later kreeg de politie veel meldingen van aanrijdingen op de Allebéstraat en ook op de Berckheydestraat waarbij de veroorzaker er vandoor was gegaan. Uit verklaringen bleek dat deze aanrijdingen kennelijk zijn veroorzaakt door een bestuurder van een zwarte BMW die volgens getuigen hard door de woonwijk had gereden. Het kan niet anders dat deze auto ook schade heeft.

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben waargenomen van het incident op de Parkweg, of van een van de aanrijdingen op de Berckheydestraat en de Allebéstraat. Ook is de politie op zoek naar mogelijke camerabeelden van de incidenten of beelden van de BMW. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie