Afbeelding
Politie.nl

Weer onrustig op de Groevenbeek in Ede

13 augustus 2020 om 07:17 Misdaad

EDE Het was woensdagavond wederom onrustig op de Groevenbeek in Ede. Afgelopen maandag was dat ook al het geval. Toen bedreigde een man een handhaver met de dood. Nu zou dezelfde man een omwonende hebben bedreigd.

De aanleiding van het incident zou zijn dat de man, net als maandag, stond te schreeuwen op zijn balkon. Een buurtbewoner die de man daarop aansprak werd door hem bedreigd. ,,Ik maak je dood’’, zou hij in het Engels hebben geroepen.
Daarop trok de buurtbewoner zich terug en belde hij de politie.

Even verderop in de straat belde nog een buurtbewoner met de politie meldkamer. ,,We zitten toch best een stukje van de Groevenbeek af, maar we hoorden die man bij ons in huis nog schreeuwen. Toen we wilden gaan slapen, was ik er wel klaar mee en heb ik de politie gebeld’’, vertelt de man

De politie kwam volgens omstanders met een aantal auto’s ter plaatste. Zij liepen naar het huis van de verdachte met een schild in hun handen. Het is niet bekend of de politie dit schild bij zich had omdat de verdachte zich maandag verzette tegen zijn aanhouding en omdat er toen sprake was van een mes, of dat dit schild onderdeel is van maatregelen om het risico van een eventuele besmetting met het coronavirus in te perken.

Uiteindelijk werd er geen aangifte gedaan tegen de onruststoker en zou hij ook niet zijn aangehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie