Afbeelding
Jerry Lampen

Celstraf voor Edenaar na reeks diefstallen in Ede

29 juni 2021 om 17:30 Misdaad

EDE De rechtbank veroordeelt een 29 jarige man uit Ede voor het plegen van een reeks diefstallen en helingen. De man krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De gevangenisstraf is lager dan door de officier van justitie was geëist, omdat de rechtbank minder feiten bewezen acht. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden.

De Edenaar maakte zich ruim negen maanden lang schuldig aan maar liefst 19 misdrijven. Zo pleegde hij meerdere diefstallen. Daarbij schuwde de man het niet om het erf van de eigenaar van de goederen te betreden of schuurtjes en woningen in te sluipen. Daarnaast had hij de beschikking over onder meer gestolen auto’s en fietsen. De man uit Ede veroorzaakte in die periode veel overlast. 

EERDERE VEROORDELING De man is eerder veroordeeld voor vergelijkbare vergrijpen. Volgens de rechtbank is het bijzonder kwalijk dat hij een deel van de misdrijven pleegde terwijl hij in een proeftijd van een andere straf liep.

BIJZONDERE VOORWAARDEN Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van drie jaar en dient als stok achter de deur om de man ervan te weerhouden in de toekomst opnieuw in de fout te gaan. De rechtbank vindt het van belang dat de man passende hulpverlening krijgt en daarom verbindt zij bijzondere voorwaarden aan het voorwaardelijk strafdeel. Zo geldt er een meldplicht bij de reclassering en moet de man meewerken aan drugscontroles. Daarnaast moet de man zich laten behandelen en zal hij na deze behandeling verblijven in een instelling voor beschermd wonen.

SCHADEVERGOEDING Tot slot dient de man in totaal ruim 1.100 euro schadevergoeding te betalen aan enkele slachtoffers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie