Afbeelding
Ajel (pixabay)

Edenaar (23) krijgt 30 maanden cel voor schietincident

17 juli 2020 om 13:58 Rechtbank

EDE De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Ede voor het neerschieten van een man midden op straat. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 3.000 euro aan het slachtoffer betalen.

De man schoot in de avond van 10 juli 2019 het slachtoffer op straat in zijn been. Meerdere personen waren getuige van het incident, dat midden in een woonwijk gebeurde. De mannen leefden al langere tijd in onmin met elkaar.

NOODWEER De man verklaarde dat hij handelde uit noodweer. Hij zei dat het slachtoffer zwaaiend met een mes op hem af kwam. Hij zou geschoten hebben om het slachtoffer op afstand te houden en zichzelf zo te beschermen. De rechtbank gaat hier niet in mee. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de man zelf het meest agressief was en met het vuurwapen op het slachtoffer af liep. Onafhankelijke getuigen zagen geen mes bij het slachtoffer. Dat de broer van de man zegt wel een mes te hebben gezien, vindt de rechtbank niet aannemelijk.

GEVAARZETTEND De man verklaarde tijdens de zitting dat hij al twee weken rondliep met een doorgeladen vuurwapen in zijn broek. De rechtbank vindt dit extreem gevaarzettend. Hij deinsde er immers niet voor terug dat vuurwapen te gebruiken, ook al waren er nog veel mensen op straat. Een gevangenisstraf van 30 maanden, zoals door de officier van justitie is geëist, vindt de rechtbank daarom passend.

De man moet een schadevergoeding van ruim 3.000 euro betalen aan het slachtoffer voor gemaakte ziekenhuiskosten en smartengeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie