Afbeelding
Pixabay

Minder auto’s gestolen in de gemeente Ede; wel meer motoren en bromfietsen

23 juli 2021 om 11:55 Misdaad

EDE Er zijn in het eerste half jaar van 2021 iets minder voertuigen gestolen in de gemeente Ede dan in het eerste half jaar in 2020. De daling wordt veroorzaakt door een afname van het aantal autodiefstallen, het aantal gestolen bromfietsen en motoren nam wel toe. Dit jaar werd er in de eerste zes maanden 44 keer aangifte gedaan na diefstal van een voertuig in onze gemeente. In dezelfde periode vorig jaar gebeurde dit 46 keer. Er werd dit jaar tot nu toe 21 keer een voertuig teruggevonden, dat is 48 procent van alle gestolen voertuigen.

Dit blijkt uit cijfers die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) vrijdag heeft gepubliceerd. Ook landelijk is sprake van een daling van het aantal diefstallen. In de eerste zes maanden van dit jaar ging het in totaal om zo’n 8300 voertuigen, tegenover zo’n 11200 in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt neer op een daling van zesentwintig procent.

TOENAME Het leeuwendeel van de gestolen voertuigen in de gemeente Ede betreft bromfietsen. Dit jaar werd 25 keer aangifte gedaan van de diefstal van een bromfiets (tegenover 23 keer in 2020). Van de gestolen bromfietsen werden er 13 teruggevonden (52 procent). Ook het aantal gestolen motors nam toe, van 0 in de eerste zes maanden van 2020 naar 3 in dezelfde periode dit jaar. Van die 3 gestolen motoren zijn er al 2 teruggevonden (67 procent). Verder werden er dit jaar 4 aanhangers/ opleggers/ caravans gestolen, tegenover 1 vorig jaar (twee daarvan zijn weer teruggevonden).

Het aantal gestolen auto’s na wel af in de gemeente Ede. Dat waren er in het eerste half jaar van 2020 nog 15, dit jaar werd 8 keer aangifte gedaan van de diefstal van een auto. Daarvan werden 4 auto’s weer teruggevonden. Ook het aantal aangiften van een gestolen bedrijfsvoertuig nam af in 2021. Dat gebeurde in 2020 nog 7 keer, dit jaar werd 4 keer aangifte gedaan.


Bekijk hieronder de cijfers per provincie.


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie