Veel meer elektrische fietsen gestolen in Ede: ‘Het is belachelijk’

15 oktober 2022 om 07:40 Misdaad Foto: Shutterstock
Afbeelding

EDE De diefstal van e-bikes explodeert de laatste tijd, maar in liefst 85 procent van de ongeveer 740.000 gestolen fietsen gaat het om een gewone fiets, zonder batterij. Ook deze cijfers lopen steil op. Ook in de gemeente Ede werden afgelopen jaar veel meer elektrische fietsen gestolen dan een jaar eerder.  Het is een probleem waar veelal schouderophalend over wordt gedaan, maar volgens Guus Wesselink van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) is het een serieus probleem en wordt het tijd voor een deltaplan.

Het probleem van de enorme hoeveelheid fietsendiefstallen in ons land is vooral een onzichtbaar probleem. Per jaar doen namelijk rond 50.000 personen aangifte van diefstal van hun ongemotoriseerde tweewieler. Bij deze aangiftes gaat het veelal om een elektrische fiets, aangezien die al snel een waarde vertegenwoordigt van tweeduizend euro of vee..

PREMIUM
Afbeelding
Voetbal SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
PREMIUM
Afbeelding
Tafeltennis Landelijke herentafeltenniscompetitie op de schop
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Jacomien Wijnbergen ontvangt Jan Hilgerspenning: 'Zal op mijn leeftijd geen hoogvlieger meer worden'
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal ZVV Ede schrijft bekerhistorie; finale in Rotterdam binnen handbereik
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Graffiti op bestaande gevel vergunningsvrij

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.