Afbeelding
Ted Walker/ KvK

Twee drankrijders aangehouden na ongevallen in Ede

7 maart 2020 om 19:28 Ongeval

EDE Bij het ongeval dat vrijdagavond plaatsvond op de Meikade in Ede blijkt alcohol in het spel te zijn geweest. Een 19-jarige bestuurder van een auto blies na het ongeval op het politiebureau 385 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (Ugl), terwijl 88 Ugl voor hem de limiet was. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

door Ted Walker

Omdat het niet de eerste keer was dat de man onder invloed achter het stuur zat, zal het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) de rijgeschiktheid van de man onder de loep nemen.

Een inschattingsfout zou de reden zijn geweest dat de man een scooterrijder van achteren aanreed. Die scooterrijder raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Zelf kwam de beschonken bestuurder met zijn auto op de kant in een greppel terecht. Hij raakte hierbij niet gewond. 

NIEUWEWEG Ook op de Nieuweweg in Ederveen ging het door een teveel aan alcohol mis. Daar verloor een beschonken bestuurder de macht over het stuur, waarna hij zijn bolide in de prak reed. De man werd aangehouden en blies op het politiebureau 450 Ugl, terwijl de limiet voor hem 220 Ugl betrof. Ook zijn rijgeschiktheid zal door het CBR getoetst worden, omdat het niet de eerste keer is dat hij onder invloed achter het stuur kroop.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie