Afbeelding
WH Fotografie

Snelweg A12 bij Ede dicht vanwege ernstig ongeval

13 februari 2023 om 15:04 Ongeval

EDE Op de snelweg A12 bij Ede is maandagmiddag een ernstig ongeval gebeurd. Bij het ongeval zijn twee voertuigen betrokken. Volgens de eerste berichten zijn er twee gewonden. Lange tijd was de snelweg volledig dicht in de richting van Arnhem en in de andere richting was tijdelijk één rijstrook afgesloten. Dat zorgde voor grote drukte op omliggende wegen in de regio van Ede en Bennekom.

HULPDIENSTEN

De hulpdiensten werden even na 14.30 uur massaal gealarmeerd, onder meer brandweer en ambulances werden opgeroepen en ook twee traumahelikopters werden gealarmeerd. Eén van de helikopters landde op de afgesloten snelweg, de andere heli is geannuleerd.

Achter het ongeluk stond ingesloten verkeer en dat zorgde voor een file van zo’n 25 minuten over bijna vier kilometer. De meeste voertuigen werden na enige tijd via het calamiteitenpad weggeleid. Dat gold niet voor vrachtwagens, die hebben moeten wachten tot de snelweg weer open was.

Als gevolg van het ongeval ws de weg richting Arnhem afgesloten, in de richting van Utrecht werd om veiligheidsdiensten veilig te laten werken ook een rijstrook afgesloten. Verkeer werd vanaf knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30, A1 en A50. 

GROTE DRUKTE

De afsluiting zorgde later op de middag voor de nodige drukte op omliggende wegen. Zo stonden onder meer de Dr. Willem Dreeslaan, Selterskampweg en de Keijenbergseweg helemaal was en was ook op de N224 en de N225 rond 16.30 uur sprake van een vertraging van bijna een uur. Rond 18.30 uur werd de snelweg richting Arnhem weer vrijgegeven.

Bron video: WH Fotografie


ONDERZOEK

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Hier zie je hoe zo’n politieonderzoek in zijn werk gaat. De politiehelikopter maakte beelden van bovenaf. Voor het onderzoek is de politie ook op zoek naar getuigen die rond 14.30 uur op de A12 (één van beide richtingen) reden en iets gezien hebben. Ook dashcambeelden kunnen helpen bij het onderzoek. Mensen die de politie kunnen helpen aan informatie en/of beelden wordt verzocht contact op te nemen met de politie op tel. 0900-8844.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie