Afbeelding
Ted Walker

Waterleidingbreuk in Ede; verwachting werkzaamheden tot 23.00 uur

24 april 2020 om 17:52 Overig

EDE/BENNEKOM Door een gesprongen waterleiding aan de Bosrand in Ede is vrijdagmiddag 24 april rond 14.30 uur een waterlekkage ontstaan. Het water heeft ervoor gezorgd dat de Bosrand volledig blank kwam te staan, waardoor de weg moest worden afgesloten. Meerdere huishoudens in Ede en Bennekom zitten zonder water. 

Het gaat om een leidingbreuk van 25 cm breed. Vrijdagmiddag waren werklieden bezig met graven, met een kabel- en leidingenplattegrond van KlicMelding bij de hand. Op deze kaart staat waar er leidingen in de grond zitten.

'VRIJ VAN LEIDINGEN' Volgens de werklieden was de betreffende plek 'vrij van leidingen' en kon er gegraven worden. Dat bleek echter niet zo te zijn, waardoor er een breuk aan een leiding ontstond. De leiding lag 18 meter van de plek waar hij eigenlijk had moeten liggen. 

Door de leidingbreuk is er in een deel van Ede en Bennekom sinds 14.30 uur minder of geen waterdruk. Het drinkwaterbedrijf is bezig met de reparatiewerkzaamheden, maar deze duren naar verwachting tot vrijdagavond 23:00 uur. Door de leidingbreuk kunnen huishoudens last hebben van bruin water uit de kraan. 

De weg Bosrand stond volledig blank.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie