Afbeelding
@tedxmedia

Politie vordert rijbewijzen in bij diverse politiecontroles

29 augustus 2021 om 09:30 Overig

EDE De politie hield zaterdagavond en zondagnacht diverse controles in de gemeente Ede. Daarbij werden meerdere bekeuringen uitgeschreven. De bus van de politie waarin ademtests kunnen worden afgenomen stond in Otterlo en Ede. 

Wijkagent Robert Schot werd gevraagd de controle te organiseren. ,,We hebben ons in eerste instantie gefocust op het rijden onder invloed van alcohol’’, legt Schot uit. ,,Er gebeuren echt te veel ongelukken waarbij alcohol in het spel is geweest, waaronder ongevallen met een tragische afloop. Daarom was dat het speerpunt. Uiteraard hebben we ook tegen andere overtredingen opgetreden.’’

De politie deed dat door met vier voertuigen door de hele gemeente Ede te rijden en veel bestuurders staande te houden en te laten blazen. Bestuurders die volgens de ademtest ter plaatse te veel alcohol hadden gedronken werden meegenomen naar de bus, om daar te blazen op een analyseapparaat. De bus stond in Otterlo bij de benzinepomp aan de N304. In Ede was de uitvalsbasis de carpoolstrook langs de N224 ter hoogte van de Torenveld.

In totaal controleerde de politie 112 voertuigen. In zes gevallen had de bestuurder te veel gedronken, twee van deze overtreders zijn hun rijbewijs kwijt. Eén gecontroleerde bestuurder reed onder invloed van drugs. Naast het rijden onder invloed bekeurde de politie nog vijf bestuurders, onder meer voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het niet hebben van een rijbewijs. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie