Afbeelding
@tedxmedia

Meerdere bekeuringen uitgeschreven op winkelcentrum Bellestein in Ede

Overig

EDE De politie en handhavers van de gemeente Ede hebben vrijdagmiddag meerdere bekeuringen uitgeschreven op winkelcentrum Bellestein in Ede. ,,We hebben een controle uitgevoerd naar aanleiding van aanhoudende klachten van winkeliers en bezoekers van het winkelcentrum’’, zegt Mo Aaras wijkagent van Kernhem en de Steinen buurt.

De controleurs schreven de bekeuringen tussen 15.00 en 16.00 uur uit voor fietsen en rijden met scooters binnen het voetgangersgebied van het winkelcentrum. ,,Het rijden in het winkelcentrum blijft een ergernis’’, vertelt Aaras. ,,We gaan daarom in ieder geval tot het eind van dit jaar, op verschillende dagen en tijden, controleren op de Bellestein. En dat doen we zowel in uniform als in in burgerkleding. Hoe hoog de bekeuringen zijn? Voor fietsen staat een bekeuring van 55 euro en rijden met een brommer in voetgangersgebied kost 95 euro. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud wordt het sanctiebedrag met de helft verminderd.’’

Hij vervolgt: ,,Het zijn behoorlijke bedragen, dat realiseren wij ons. Maar zoals gezegd blijft het rijden op de Bellestein een probleem, ondanks de borden en de dranghekken die al een tijd op het winkelcentrum staan. We kunnen dus niet anders dan de regelgeving handhaven’’, aldus wijkagent Mo Aaras.

Afbeelding
advertentie