Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Pixabay

Ruim 500 ambulanceritten meer in de gemeente Ede

Overig

EDE In de maanden januari tot en met augustus dit jaar werden er door de Ambulancezorg Gelderland-Midden in de gemeente Ede ruim 500 ritten meer gereden dan in dezelfde periode van 2020. Dit jaar waren er in de eerste acht maanden 4877 ritten; in 2020 waren dat er 4302. 

De gemiddelde responstijd bedraagt in Ede negen minuten en drie tot tien seconden. De responstijd wordt gemeten vanaf het moment dat de telefoon wordt opgenomen op de meldkamer ambulancezorg tot en met het moment dat de ambulance bij de patiënt is. In 93,1 procent van het aantal ambulanceritten was de ambulance binnen vijftien minuten bij de patiënt.

STREEFTIJD Voor zogeheten A1-ritten geldt een streeftijd van 15 minuten, voor A2-ritten een streeftijd van 30 minuten. A1-inzet geldt bij een levensbedreigende situatie. In totaal werden er in de periode tussen januari tot en met augustus 27.487 ritten verreden door de ambulancezorg, ruim tweeduizend meer dan in dezelfde periode van 2020. 

In de woonkern Ede had de ambulancezorg met de meeste ritten in de gemeente te maken, gevolgd door Lunteren, Bennekom, Otterlo, Harskamp, Wekerom, Ederveen, De Klomp, Deelen en Hoenderloo. 

De Ambulancezorg Gelderland-Midden, onderdeel van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, zorgt voor het ambulancevervoer in de gemeenten Ede, Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Rozendaal, Arnhem, Renkum, Wageningen, Overbetuwe, Lingewaard, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Rheden en Doesburg.

advertentie