Afbeelding
RRReis

Vervoerder RRReis wijzigt dienstregeling per 12 december

2 december 2021 om 11:51 Verkeer en vervoer

EDE De dienstregeling voor het openbaar vervoer wijzigt deze maand in grote delen van Nederland. Ook de dienstregeling van busvervoerder RRReis wijzigt per zondag 12 december. Er wordt dan gereden met een aangepaste vakantiedienstregeling die voorlopig tot 28 februari geldt. Daarnaast vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats. 

Zo gaat buslijn C3 tussen Ede en Wageningen overdag iedere 7,5 minuten rijden in plaats van iedere vijf minuten. ,,Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist”, aldus RRReis. Ook lijn 86 gaat minder vaak rijden: van maandag tot en met zaterdag ieder half uur in plaats van ieder kwartier. Daardoor blijven er tien reismogelijkheden per uur over tussen Ede en Wageningen.

LIJN 6 Daarnaast wordt de route van lijn 6 (Ede Ziekenhuis-Gelderhorst) gewijzigd. Het traject ten westen van de Stationsweg vervalt. De reden hiervoor is dat de spoorwegovergang op de Kerkweg in het najaar van 2021 afgesloten wordt. Daardoor kan een deel van de route niet meer gereden worden. De volgende haltes vervallen: Van Pabstlaan, Maanderzand, Beatrixpark, Kerkweg, Zuiderkroon, Doornlaan, Ziekenhuis Gelderse Vallei en De Gelderhorst. 

Met de nieuwe route van lijn 6 wordt volgens de vervoerder een groter gedeelte van de oostkant van Ede bediend. Hiermee krijgen ook de wijken die in aanbouw zijn een verbinding. De bus stopt voortaan ook bij de nieuwe halte: Langenberg. 

SCHOLIEREN Omdat de horeca ‘s nachts nog gesloten is, zullen de nachtritten van de comfortRRReis-lijnen voorlopig niet rijden. De scholierenlijnen die nu rijden, blijven ook in 2022 rijden, met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie. 

De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen zijn te vinden op RRReis.nl/dienstregeling. Hier staat ook een overzicht van alle nieuwe folders en lijnnetkaarten van de bussen. De nieuwe dienstregeling is verwerkt in de reisplanner.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie