Afbeelding
archief Akoesticum

Eerste Festival Goed voor Elkaar in Ede

9 oktober 2019 om 10:17 Activiteiten

EDE Het eerste Festival Goed voor Elkaar wordt donderdag 10 en vrijdag 11 oktober gehouden in het Akoesticum in Ede. Festival Goed voor Elkaar wordt georganiseerd door Malkander en geldt ter vervanging van de Mantelzorgbeurs, de Vrijwilligersbeurs en de Seniorenbeurs. ,,Door krachten te bundelen onderstaat er een echt festival gevoel, waar bezoekers alles op één plek kunnen vinden", aldus Gea den Hartog van Malkander.

Willemien Vreugdenhil opent op donderdagmorgen 11.00 uur het festival. Zij is als wethouder verantwoordelijk voor Welzijn en wijkaanpak binnen de gemeente en juicht dit initiatief van harte toe. Samen met Maudy Hylkeman, bestuurder van Malkander, zal zij de bezoekers welkom heten. Het festival is op donderdag 10 oktober en vrijdag 11 oktober geheel gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur in het Akoesticum in Ede.

Voorheen organiseerde Malkander drie beurzen door het jaar heen: de mantelzorgbeurs, de vrijwilligersbeurs en de seniorenbeurs. ,,Dat betekende ook drie keer organisatiekosten, drie keer samenwerkingspartners zoeken en drie keer vragen mensen te komen", aldus Gea den Hertog van Malkander. ,,Dat moet makkelijker én leuker kunnen, was onze gedachte. We hopen dan ook op een bruisende tweedaagse, met workshops, muziek, presentaties en informatie."

PROGRAMMA Het festival heeft een breed programma en voor ieder wat wils. Natuurlijk presenteert Malkander zich uitgebreid met programma's rondom onder andere jeugd & jongeren, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Daarnaast treden onder andere het Seniorenorkest op en Rocking Old School. Er zijn speeddates met vrijwilligersorganisaties en er zijn diverse presentaties, onder andere over alcoholprobleem onder ouderen. Maar ook luchtige onderwerpen als handmassage en bloemschikken zijn te vinden op het festival. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie