Afbeelding
Harry Brons

Lunteren decor voor Hartstocht Winterwalk van de Hartstichting

13 januari 2020 om 14:39 Activiteiten

LUNTEREN  Lunteren is als 'hart van Nederland' het start- en eindpunt van de Hartstocht Winterwalk van de Hartstichting. De opbrengst van deze wandeling wordt ingezet voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. 

De Hartstocht Winterwalk vindt plaats in Lunteren, één van de prachtige wandelgebieden rond Ede. De wandelroutes van de Hartstocht Winterwalk worden aangeboden in 5, 10 en 15 kilometer.

De routes voeren langs diverse uitzichtpunten en rijksmonumenten op de Veluwe. Zo lopen de routes - afhankelijk van de gekozen afstand - bijvoorbeeld langs de grafheuvels, de Koepel uitkijktoren, Rijksmonument de Gedenkbank, Rijksmonument Herstellingsoord, de Grote Zandgroeve, Het Middelpunt van Nederland, uitkijkpunt de Hessenhut en de Celtic Fields (foto) Het start- en eindpunt van de wandeling is 50/50 Hotel Belmont in Lunteren.

De Hartstocht Winterwalk is een wandeling die samen gelopen kan worden. Dat maakt de wandeling geschikt om er als gezin, vereniging of vriendengroep aan deel te nemen. Wandelaars laten zich sponsoren en zamelen daarmee geld in voor de Hartstichting ten behoeve van onderzoek naar hart- en vaatziekten.

De wandeling vindt plaats op 25 januari. Vertrek is om 13.00 uur. De kosten bedragen 15 euro per persoon. Kinderen betalen 10 per persoon. Daarnaast draagt elke deelnemer minimaal 35 euro sponsorgeld bij aan onderzoek naar hart- en vaatziekten. Inschrijven voor de Hartstocht Winter Walk kan via www.hartstocht.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dan bedragen de kosten 20 euro per persoon voor volwassenen en 15 per persoon voor kinderen.

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede.

Meer informatie en een overzicht van mogelijke wandelroutes op Bezoek-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie