Afbeelding
Koninklijke Luchtmacht

Komende week weer Defensie-oefening boven Edes grondgebied

6 november 2020 om 17:31 Activiteiten

EDE Defensie oefent komende week in de lucht rond vliegbasis Deelen, dat grotendeels op Edes grondgebied ligt. Ook zijn er droppings boven de Ginkelse Heide. Dat meldt Defensie in een bericht aan omwonenden.

Volgende week traint een C-130 Hercules transportvliegtuig van vliegbasis Eindhoven samen met de Defensie Para School om parachutisten van de Luchtmobiele Brigade op te leiden. De Hercules heeft een zijdeur en laadklep die tijdens de vlucht geopend kunnen worden om parachutisten te laten springen of om materieel te droppen.

CARGODROPS Op maandag 9 november worden in de middag en avond gesimuleerde ‘cargodrops’ boven vliegbasis Deelen uitgevoerd. Tijdens deze simulatie wordt een zandzak met parachute uit het vliegtuig gedropt. Vanaf woensdag tot en met vrijdag vinden er sprongen met parachutisten in opleiding plaats. Er wordt door hen zowel in de middag als avond gesprongen boven de Ginkelse Heide bij Ede. Militairen van 11 Luchtmobiele Brigade maken tijdens deze week hun eerste sprongen van de parachutistenopleiding.

Doorgaans vinden deze trainingen plaats in België. Echter door de huidige COVID-19-maatregelen vindt deze training nu plaats in Nederland. Het is daardoor mogelijk dat u meer vliegbewegingen van transportvliegtuigen in de omgeving van Deelen opmerkt dan normaal.

DPS De Defensie Para School (DPS) verzorgt alle parachutistenopleidingen binnen de krijgsmacht. De school is gelegen op de Seeligkazerne in Breda en kan jaarlijks 800 tot 1000 militairen opleiden.

,,Wij bereiden onze militaire oefeningen zorgvuldig voor en trachten, waar mogelijk, onze vliegbewegingen zoveel als mogelijk te spreiden over de diverse oefengebieden in Nederland’’, meldt Defensie in het bericht. ,,Ook nemen we deel aan oefeningen in het buitenland om het geluid en belasting voor de leefomgeving te spreiden. Door de COVID-19-crisis kunnen opleidingen en trainingen in het buitenland zeer beperkt plaatsvinden. Operationele omstandigheden maar ook het weer kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Mocht u toch overlast / hinder ondervinden dan kunt u dat melden via het online klachtenformulier. Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Via Twitter op @dhcluchtmacht houden wij u zoveel als mogelijk op de hoogte van de meest recente informatie.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie