Hillie van Dijk overhandigt bloemen aan naamgever van De Stek, Gerrit Jan van Osnabrugge
Hillie van Dijk overhandigt bloemen aan naamgever van De Stek, Gerrit Jan van Osnabrugge Eigen foto

De Stek, voor de bloei van de buurt

Activiteiten Deel je nieuws

Bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam, zo dachten de initiatiefnemers van het buurtcentrum in de Bloemenbuurt. Al eerder schreven we in deze krant dat FlowerPower de handen inéén heeft geslagen met Malkander, Connectkerk en Atelier Revive om het oude ‘Ons Eigen Honk’ nieuw leven in te blazen. Tijdens de open dag op Burendag in september, werd er dan ook een prijsvraag uitgeschreven, zodat buurtbewoners konden meedenken over een nieuwe naam. En met succes!

‘De Stek’, zo gaat het gebouw voortaan heten. Buurtbewoner en betrokken vrijwilliger Gerrit Jan van Osnabrugge kwam met het idee voor deze naam. “Ik zie het eigenlijk net zoals het gaat met een stekje. Van een oudere plant wordt een stekje gehaald zodat er wat nieuws kan gaan ontstaan. Zo werkt het ook met generaties. Ik geniet ervan als ik kan investeren in het leven van jongeren en kinderen, zo kun je wat doorgeven. Dat investeren in een nieuwe generatie, dat is wat er ook gebeurt vanuit dit gebouw, en dat juich ik van harte toe”.
De mensen achter FlowerPower, Malkander, Atelier Revive en Connectkerk werden ook enthousiast van de naam ‘De Stek’. “We vinden de dubbele betekenis heel passend. Een plek om te kunnen zijn en waar iedereen welkom is, maar natuurlijk helemaal in de Bloemenbuurt, waar als het ware een nieuw stekje is geplant, een klein maar nieuw begin. Daarom hebben we samen ‘ja’ gezegd tegen de inzending van Gerrit Jan! Als onderschrift bij De Stek gebruiken we dan ook ‘Voor de bloei van de buurt’. Want dat is waar we met alle organisaties samen voor willen gaan!”

Op bijgevoegde foto reikt Hillie van Dijk, één van de drijvende krachten achter FlowerPower, een bos bloemen uit aan Gerrit Jan van Osnabrugge. Een passend cadeau voor de winnaar en verzinner van de nieuwe naam voor dit gebouw midden in de Bloemenbuurt in Ede. Het gezellige samenzijn werd verder ingevuld met een heerlijke kop koffie en een welverdiende taart.

In De Stek worden ondertussen al meerdere avonden en ochtenden verschillende activiteiten voor de buurt georganiseerd. De koffieochtenden op dinsdag bijvoorbeeld, of de jeugdavonden op vrijdag. Wilt u meer lezen, of heeft u ideeën of wensen voor een activiteit voor de buurt? Via www.edestek.nl kunt meer informatie vinden.

advertentie
advertentie