Afbeelding
Archief BDUmedia

Kinderworkshop ‘Living Statues’ in aanloop naar NK

Activiteiten

EDE Al jaren zijn levende standbeelden publiekstrekkers in dorpen en steden. Zo ook in Ede, waar op zaterdag 2 juli voor de eerste keer het NK Living Statues gaat plaatsvinden. Het wordt volgens de organisatie een groots spektakel, want veel Nederlandse professionals en kids-statues maken hun opwachting. ,,Er zullen dan ook weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen.”

Kinderen die zichzelf ook willen omtoveren tot levend standbeeld kunnen meedoen aan een speciale workshop in Cultura. De workshop vindt plaats op zaterdag 28 mei en is gratis. Ervaring is niet nodig. Wel moeten deelnemers minimaal 8 jaar oud zijn. 

TIPS EN TRICKS ,,Beginnende én gevorderde levende standbeelden kunnen van een echte professional leren hoe zij zich al snel een echt levend standbeeld kunt voelen”, aldus de organisatie. ,,De prof verklapt de kneepjes van het vak: hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen. Daarnaast krijgen deelnemers een heleboel tips en tricks over hoe zij kleding kunnen maken en op kleur kunnen krijgen. Ook zijn er tips over schminken.”

Opgeven kan nog tot woensdag 25 mei via info@worldlivingstatues.nl of 026-3635084. Het aantal deelnemers is beperkt. 

advertentie