De Bennekomse avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 17 tot en met 20 mei.
De Bennekomse avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 17 tot en met 20 mei. Johan Mulder

Weer Avond4daagse in Bennekom: ‘Het wordt leuk en je bent lekker sportief bezig’

Activiteiten

BENNEKOM De Bennekomse avondvierdaagse (A4D) wordt dit jaar weer georganiseerd. Weliswaar niet meer door de Heidelopers, die na niet minder dan 35 jaar het evenement te hebben georganiseerd ermee zijn gestopt, maar door een aantal enthousiaste ‘Bennekommers’ die in samenwerking met Wandelclub Blauw Wit de vierdaagse nieuw leven hebben ingeblazen. Een van die enthousiastelingen is Ceiloi van Deutekom.

,,Het wordt echt een vernieuwde A4D, die gehouden gaat worden van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 mei, net even anders, maar zeker zo leuk. Ik hoop, dat de kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s het ook zo gaan ervaren. Wij als organisatie zien dan ook graag dat er heel veel Bennekommers de wandelschoenen aan gaan trekken om dit sportieve evenement te komen ervaren”, steekt van Deutekom, die ook voorzitter is van de Dorpsraad Bennekom, alvast vooruitblikkend van wal. 

SCHOUDERS ERONDER ,,Ik vind het sowieso leuk om mij maatschappelijk in te zetten en daar maakt het organiseren van de A4D dan ook een mooi onderdeel van uit. We hebben nu een mooie groep Bennekommers bij elkaar die er de schouders onder hebben gezet, allemaal met de insteek dat zeker omdat het nu een paar jaar niet door is gegaan, wij ervoor moeten zorgen dat het dit jaar wel ging lukken. En daar zijn we zeker ook in geslaagd. We hebben het stokje eigenlijk overgenomen van de families Mekking en Van de Pol, die bij de voorgaande edities heel veel tijd en energie in de organisatie hebben gestoken. Super dat zij dat hebben gedaan. Wij hebben hen dan ook uitgenodigd om bij het defilé als eregasten erbij te zijn. Zij verdienen die waardering en ik hoop dan ook, dat ze de uitnodiging accepteren.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Celoi van Deutekom is een van de organisatoren van de Bennekomse A4D. - Dick Martens

ELKAAR ONTMOETEN De plannen voor de A4D werden onlangs aan alle ouderraden van de Bennekomse scholen kenbaar gemaakt. ,,We kregen al de nodige positieve reacties en dat stimuleert ons weer om er echt een mooi feest van te gaan maken. De kracht van een A4D is onder andere, dat de mensen elkaar ontmoeten. Kinderen ontmoeten elkaar en dan niet alleen school- of klasgenootjes, maar ook kinderen van andere scholen. Dat geldt natuurlijk ook over hun ouders en de opa’s en oma’s die mee gaan lopen. Dagelijks loop je dan toch vaak een uurtje of twee. Je ziet van alles, je hoort van alles. Die sfeer vond ik voorheen al leuk en opvallend daarbij was ook, dat de meeste kinderen het lopen superleuk vonden.” 

UITBESTEED De inschrijving heeft de organisatie uitbesteed aan de deelnemende scholen. ,,Wij regelen de rest, de route, de vergunningen, er is een appgroep voor de begeleiders. In deze nieuwste editie beperken we ons vooralsnog tot de Bennekomse scholen. Mogelijk, dat er in de toekomst ook Edese scholen kunnen aansluiten, maar we willen nu eerst kijken hoe het loopt.” Dat wordt nu gedaan onder de vlag van wandelvereniging Blauw Wit uit Ede. 

,,Eigenlijk hoeven wij alleen voor de route zorg te dragen. Simpele, maar mooie routes door het bos, waarbij de keuze kan worden gemaakt of er 5 of 7,5 kilometer wordt gelopen. De routes van de eerste drie dagen gaan door het bos. Op de slotdag, de vrijdag, wordt het defilé van 3,5 km gelopen, waarbij iedere school vanaf haar eigen schoolplein start. Er wordt dan ‘een carrouselrondje’ langs de scholen en door het dorpscentrum, waar hoog bezoek en felicitaties wachten, gewandeld. Kortom, doe mee zou ik zeggen. Het wordt leuk en je bent lekker sportief bezig.” Voor info: www.avondvierdaagse-bennekom.nl

door Dick Martens

advertentie