Onder andere Ede-Zuid-bewoners Nevena (l) en Kelly regelen met steun van Joshua (Malkander) een spetterend ZuiderZomerfestival.
Onder andere Ede-Zuid-bewoners Nevena (l) en Kelly regelen met steun van Joshua (Malkander) een spetterend ZuiderZomerfestival. Ria Maliepaard

Festival van straatfeestjes in Ede-Zuid: ‘Samen gezond het leven vieren’

15 juni 2022 om 17:30 Activiteiten

EDE Het ZuiderZomerFestival is zaterdag 25 juni in Ede Zuid. Met drie buurtfeesten onder één paraplu. Inwoners, jong en oud, kunnen meedoen aan diverse sport- en spelactiviteiten, op creatief en muzikaal gebied is van alles te beleven en de inwendige mens wordt niet vergeten. Heb je nog een idee voor een leuke activiteit? Meld je aan, er is nog ruimte.

door Ria Maliepaard

Ede-Zuid is een grote wijk in de gemeente Ede. Enthousiaste inwoners organiseren het festival, dat vanaf 13.00 uur wordt gevierd in het Maanderpark, aan de Hattasingel en bij de Hoogbouw Zuid aan de Van der Hagenstraat. Joshua, sociaal werker bij welzijnsorganisatie Malkander, ondersteunt: ,,We laten 25 juni graag zien wat er allemaal aan moois gebeurt in de wijk. Ik zorg voor korte lijntjes met en tussen inwoners en lokale organisaties met leuke maatschappelijke of sportactiviteiten. Daarnaast regel ik de nodige vergunningen, de financiën en bewaak de planning. Het draaiboek lag er al voor een 2021-versie, maar ja corona…”

BEWONERS EN LOKALE ORGANISATIES Kelly woont sinds kort in de Rietkampen en coördineert het buurtfeest aan de Hattasingel: ,,Ik ben steeds verrast door het gevarieerde aanbod, waarbij naast bewoners ook lokale organisaties meedoen. Dat en de inzet van Malkander, Sportservice, Astrant, Gemeente Ede en Cultura maken dat behalve het thema ‘ontmoeten’ ook bewegen, zoals fitness-clinics, aan bod komt. Ook kan iedereen her en der (gezonde) hapjes scoren.”

Het ZuiderZomerFestival biedt met deze bundeling van straatfeesten een spetterend programma, met bingo, kledingmarkt, minidraaimolen, knutselen en meer! In de Kids Muziektent kan de jeugd los gaan met trommelen, zang en dans en iedereen kan meedoen aan diverse sport- en spelactiviteiten. Vergeet de gametent niet en geniet van de vele lokale bandjes die in het Maanderpark tot 22.00 uur spelen. Ook krijgt de nieuwe Kinderwijkraad Maandereng het podium voor de presentatie van hun leuke plannen voor de wijk.

KEN JE BUREN Nevena zit ook in de organisatie en ziet het festival groeien: ,,Ik zet me vaker in om mensen te verbinden. Weten wie je buurvrouw of buurman is biedt zoveel moois. Elkaar ontmoeten is elkaar leren kennen. Dat zorgt niet alleen voor meer begrip, maar ook voor meer plezier en veiligheid. Dit festival, op meer plaatsen tegelijk, verbindt buurten binnen Ede-Zuid. Maar iedereen, ook ten noorden van de spoorlijn is van harte welkom.”

‘Wat, wie en waar’ is te zien op Instagram bij ‘ZuiderZomerFestival Ede’ of op www.malkander-ede.nl/activiteiten. Aanmelden van activiteiten kan via een mail naar jdevries@malkander-ede.nl..

Dit artikel wordt u aangeboden door Malkander. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie