De Hartenberg.
De Hartenberg. Ans Dekkers

Dit is er de komende tijd te doen in Ede

28 augustus 2019 om 15:08 Activiteiten

EDE Ede Stad plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

29 augustus

Wekerom

[Heidedag Wicherumloo
[14:00 Edeseweg 51
Gezellige heidedag in Wekerom van 14.00 tot 20.00 uur met o.a. zomermarkt, kinderactiviteiten, oud hollandse bazar, sjoelen (elke ronde prijs), rad van avontuur, verkoop van koffie/frisdrank/snacks/ijs ect.. Ook dit jaar is er weer de grote verloting met mooie grote prijzen.

30 augustus

Ede

[Buurtspeeldag Steinwijk
[14:00 Proosdijweg 41
De speelmiddag is voor kinderen t/m 12 jaar en wordt jaarlijks gehouden bij Kinderboerderij de Proosdij. Kinderen kunnen gratis meedoen. Je kunt je laten schminken, springen op springkussens, speurtochten oplossen, voetballen in een pannakooi en meedoen aan allerlei oud-Hollandse spelletjes. Bij inlevering van een volle spaarkaart krijgen de kinderen iets lekkers. De organisatie wordt verzorgd door de BuurtBelangenVereniging Steinwijk in samenwerking met Sportservice Ede. Meer informatie op: www.steinwijk-ede.nl

[Heideweek Culinair & Uitmarkt Ede
[16:00 Oude Kerkplein
Een hoogstaand culinair en cultureel festijn rondom de Oude Kerk, waar ontmoeten, gezelligheid, heerlijk eten & drinken en kunst & cultuur op een bijzondere wijze met elkaar verweven zijn. Onder het genot van heerlijke gerechtjes en drankjes genieten van onder meer zang, dans, muziek en cabaret. Of deelnemen aan culturele workshops en proeflessen op het naastgelegen cultuurplein.

[Tai Chi voor beginners
[19:00 Nachtegaallaan 49
Tai Chi, op een leuke manier om lichaam en gedachten meer tot rust brengen. Na een les voelt het lichaam soepeler en energieker en het hoofd kalmer door bewust ademhaling en aandacht te gebruiken. Tai Chi is geschikt voor iedereen die een methode zoekt om tot rust te komen en tegelijk in beweging te zijn. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Meer info: www.qiart.nl en arnout@qi-art.nl

31 augustus

Ede

[Yoga op de hei/in het bos
[9:00 Kraatsweg 44
Actief buiten bezig zijn, bewust van de omgeving. Yoga voor iedereen, ervaring is niet nodig. Voor meer informatie: 06 - 14 67 00 09.

[Battlefietstour Slag op Ginkelse Heide.
[10:30 Verbindelaarsweg 100
Op zaterdag 31 augustus staan de deskundige gidsen weer klaar om geïnteresseerden het verhaal te vertellen van de Slag op de Ginkelse Heide in september 1944. Vanaf 10.30 uur is De Smederij geopend en staat een kopje koffie klaar. Om 11.00 uur vertrekken we en om 14.00 uur zijn we weer terug.

Onderweg wordt voor een eenvoudige lunch gezorgd. Graag inschrijven via info@platformmhe.nl De kosten bedragen 10 euro. Eigen fiets meebrengen.

7 september

Ede

[Mega boekenmarkt Ede
[10:00 Molenstraat 85
Bij Kringloop Ede aan de Molenstraat 85 is een mega boekenmarkt. Dit evenement is van 10.00 tot 17.00 uur. De kringloop ruimt ruimt alle boeken op. Alleen deze dag kosten alle boeken 1 euro en kinderboeken 0,50 cent per stuk. Je kunt op deze boekenmarkt terecht voor thrillers en (streek)romans, maar ook voor boeken over onder meer geschiedenis, kunst, cultuur, koken, gezondheid, oorlog, spiritueel en fantasy. Ook heeft Kringloop Ede Duits-, Russisch-, Zweeds- en Engelstalige boeken. Deze kringloop is gevestigd bij Tango Tankstation en heeft eigen parkeerplaatsen. Het inleveren van overtollige boeken is ook mogelijk. Meer informatie op Facebook: Kringloop vee.

[Open Dag bij Makandra
[11:00 Kalverkampweg 1
biologische zorgboerderij Makandra houdt een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn rondleidingen, proeverijen oa de buitenkeuken, de boerderijwinkel, demonstratie bodemcultuur, ecologisch landgoedbeheer, onze zorgvisie & vrijwilligersmogelijkheden, terras, folkloremuziek, kinderaktiviteiten, oud-hollandse spelen, workshops bloemschikken & pastelkrijttekenen, expositie, speeltoestellen en verhuurmogelijkheden. De boerderij bevindt zich aan de Kalverkampweg 1, 6741MV Ede (Landgoed Kernhem), bus 5 Info&agenda: email: makandra@sheerenloo.nl

11 september

Wekerom

[BELEEF! Festival & Markt op De Hartenberg
[15:00 Apeldoornseweg 60
De Hartenberg viert op 11 september het vijftigjarig bestaan met BELEEF! Festival & Markt van 15.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis. Er is tijdens BELEEF! Festival & Markt van alles te zien, te doen en te koop. Van jong tot oud en met of zonder (verstandelijke) beperking: voor iedereen is er iets te beleven dat helemaal bij je past. Er is bijvoorbeeld een poppentheater, waar je ook kunt knutselen. Er wordt geschminkt, er zijn allerlei (oud-Hollandse) spellen te doen en er is een heuse schuimparty! Voor een natje en een droogje kunnen bezoekers terecht bij verschillende kramen en in Het Hart.

Op de markt kunnen belangstellenden ontdekken wat voor moois de leer-werkbedrijven van 's Heeren Loo en talloze ondernemers uit de regio te bieden hebben.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie