Shanty Zangers Ede
Shanty Zangers Ede Adrie Brugman

Dit is er deze week te doen in Ede

31 juli 2019 om 06:12 Evenementen

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

1 augustus 2019

Ede

Para-Gliderwandeltocht 15, 25 en 40 km
8:00 Verlengde Arnhemseweg 101
In het kader van 75 jaar Herdenken en vieren kunnen belangstellenden op donderdag 1 augustus meedoen aan de Para-Gliderwandeltocht. Wandelen in de natuur en langs markante herinneringen aan operatie Market Garden september '44. Meer info: www.srvv-events.nl

3 augustus 2019

Ederveen

Kringloopschuur open
10:00 Luntersekade 10
Het kringloopschuurtje aan de Luntersekade 10, 6744 PH te Ederveen is op zaterdag 3 augustus weer geopend. Tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen van harte welkom. Er is van alles wat. Ook kunnen dan spullen ingebracht worden. Koffie en thee staan klaar.

Ede

Shantykorenfestival in centrum van Ede
12:00
In het centrum van Ede kan iedereen zaterdagmiddag 3 augustus weer genieten van het Shantykorenfestival. Er treden tien koren op waaronder het organiserende Shanty Zangers Ede en een koor uit Duitsland. Shanty Zangers Ede organiseert dit Shantykorenfestival samen met de Stichting Binnenstadsmanagement Ede. In het centrum staan op 3 augustus vijf podia opgesteld: op de hoek Grotestraat/Molenstraat, het Museumplein, het Kerkplein, het Bevrijdingsplein en het Maanderplein. De opening van het festival is om 12.00 uur bij het podium op het Kerkplein, met alle koren. Aan het eind van de middag, zo rond de klok van 17.00 uur, stromen de koren naar het Museumplein waar de feestelijke finale van het festival plaatsvindt. Meer info: shantyzangersede.nl of facebook.com/shantyzangersede.

Ede

Rondleiding Grotestraat Ede
14:00 Molenstraat 45
Wandelen door de Grotestraat en terug in de tijd. Is het centrum van Ede wel het centrum? Hoe was het ooit? Benieuwd wat er allemaal te horen en zien is? Ga dan mee met de gidsen van SRVV op deze Edese ontdekkingstocht op zaterdag 3 augustus. Tegenwoordig is het centrum van Ede bekend maar ooit, begin 1900, was de situatie wel anders. De Bospoort was het centrum. Hier stonden gemeentehuis, politiebureau, waren winkels te vinden en werd de weekmarkt gehouden in de Grotestraat, nu Notaris Fischerstraat. De route van de Grotestraat wijkt af de van de huidige route, de straatnaam en de huisnummers zijn meerdere keren veranderd. Langzaam maar zeker verhuisde het centrum naar de huidige locatie. Wat overblijft is een selectie van de vele verhalen en historische panden. Wie nieuwsgierig is naar dit verhaal over Ede toen en nu, kan meegaan met de rondleiding. Start: 14.00 uur, Cultura

Ede

Zomerexpositie Edese Meiden in Cultura
15:30 Molenstraat 45
In de Cultura Galerie vindt van 3 augustus tot en met 7 september een Zomerexpositie plaats met werken van verschillende kunstenaars van de facebookgroep Edese Meiden. Bij de expositie worden elke woensdag- en elke zaterdagmiddag workshops aangeboden in de Cultura Kindergalerie, tussen 14.00 en 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij de opening van de expositie, zaterdag 3 augustus om 15.30.

Lunteren

Brocantefietsroute Lunteren en omgeving
17:00 Meulunterseweg 70A
De Brocantefiets en/of -autoroute Lunteren-Barneveld-Kootwijkerbroek vindt plaats op elke eerste zaterdag van de maand. Veel nieuwe brocante en aanverwante artikelen zijn binnengekomen en het is de moeite waard om de route te gaan fietsen. Er is voor elk wat wils, ook voor de kleine portemonnee. De Brocantefiets en/of -autoroute is voor de liefhebber van brocante, antiek, vintage, groendecoraties en woonaccessoires. Er zijn zeven leuke bezoekadressen in Lunteren, Barneveld en Kootwijkerbroek: Lekker Sfeervol, Mamaria en Koetjes en Kalfjes in Lunteren, het Kippenhok en de Espeterhoeve in Barneveld, Brunekreef en de Breihut in Kootwijkerbroek. De routebeschrijving van de Brocante Fietstocht Lunteren kan worden gedownload op: http://brocantefietsroutelunteren.blogspot.com en is tevens verkrijgbaar bij de deelnemers, VVV (de Readshop) Lunteren en op diverse campings en recreatieparken.

5 augustus 2019

Ede

Mini-orkest met drive in Cultura
20:00 Molenstraat 45
Als onderdeel van de NJO Muziekzomer zetten de negen gedreven musici van Dimlicht maandag 5 augustus een afwisselend programma neer in Cultura. Klassieke schoonheid en filmische sfeer: Dimlicht zet twee eeuwen tegenover elkaar met muziek van oude meesters en nieuw talent. Van gearrangeerde klassieke werken van Prokofjev en Berwald, de belangrijkste Zweedse componist van de 19e eeuw, tot nieuw werk van jonge componisten als Ruben de Gheselle. Voor zijn uitvoering van De Gheselles Victoria werd het ensemble genomineerd voor de prestigieuze wedstrijd Supernova. Tussen 2 en 18 augustus verzorgen ruim driehonderd gepassioneerde talenten (18-26 jaar) van het Nationaal Jeugdorkest 85 concerten op bijzondere locaties in Gelderland. De NJO Muziekzomer biedt jaarlijks een grote keuze aan kamermuziek, dans, muziektheater, de mooiste symfonieën en muzikale fiets-, wandel- en ontdekkingstochten. Meer informatie: www.muziekzomer.nl

6 augustus 2019

Ede

Schilderen en zingen
13:30 Hoflaan 2
Wekelijks is er op dinsdag en donderdag schilderen voor mensen die geraakt zijn door kanker en twee keer per maand oefent het koor Zingen voor je Leven. Op dit moment zijn alle plekjes bezet, maar belangstellenden kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen. Meer informatie: www.toonhermanshuisede.nl of bel 06-22161969.

Ede

Rijbewijskeuringen 75+
14:00 Frankeneng 104
Wie 75 jaar of ouder is en zijn of haar rijbewijs wil verlengen, moet hiervoor gekeurd worden. Ook bij het verlengen van een C of D rijbewijs en bij medische veranderingen is een keuring door een keuringsarts nodig. De eerstvolgende keuring bij Jaap Speelziek Rijopleidingen staat gepland voor dinsdag 6 augustus op het kantoor in Ede aan de Frankeneng 104. De Stichting Rijbewijskeuring zorgt in samenwerking met Jaap Speelziek voor tijdige inbehandelingname van de gezondheidsverklaring door het CBR en herinnert mensen als ze opnieuw gekeurd moeten worden. De kosten voor een medische keuring voor automobilisten van 75 jaar en ouder zijn 50,- euro exclusief de gezondheidsverklaring. Voor het maken van een afspraak of meer informatie kan contact worden opgenomen met 085-4877100 of via e-mail: info@speelziek.nl.

7 augustus 2019

Ede

Rondleiding Landgoed Kernhem
14:30 Kernhemseweg 3
Wie wil genieten van Landgoed Kernhem kan meelopen met de rondleiders van Stichting Recreatie Veluwe-Vallei op woensdag 7 augustus. De rondleiding begint om 14.30 uur. De rondleiding start voor huize Kernhem, Kernhemseweg te Ede. De prijs voor volwassenen is 5,00 euro per persoon, kinderen betalen 4,00 euro per persoon. Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt circa 1,5 uur. Landgoed Kernhem bestaat al 600 jaar. Tijdens de rondleiding vertelt een gids alles over dit unieke landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin en het vleermuisreservaat.

Ede

Jubileumconcert organist Everhard Zwart
20:00 Grotestraat 58
Everhard Zwart geeft op woensdag 7 augustus een jubileumconcert ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als concertorganist. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 8,00 euro. Bezoekers kunnen gratis parkeren achter gebouw Rehoboth, Driehoek 11.

9 augustus 2019

Ede

Torenrondleiding Ede
19:00 Grotestraat 58
Recreatie Veluwe-Vallei organiseert op vrijdag 9 augustus de beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede. De gidsen vertellen over de historie van de kerktoren en nemen deelnemers mee op een klimtocht tot de top van de toren. Iedereen heeft de kerkklokken wel eens gehoord of de muziek van het carillon. Hoe gaat dit in zijn werk? De beiaardier geeft soms uitleg. Aanmelden kan uitsluitend vooraf via info@rondleidingenede.nl met uw naam en aantal deelnemers. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee.

10 augustus 2019

Otterlo

Open dag bijenhouderij in Otterlo
10:30 Mosselseweg 2
De honingbij is van groot belang voor onze voedselproductie en biodiversiteit. Op zaterdag 10 augustus houdt de bijenhoudersvereniging Harskamp-Otterlo-Wekerom een open dag op de bijenstal aan de Mosselseweg (terrein gerestaureerde waterzuivering) te Otterlo naast de minicamping de Kwekerij. Belangstellenden zijn welkom tussen 10.30 uur en 15 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is beschikbaar bij Dick van Houwelingen via 0318-591531.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie