Nederlandse Kampioen 2019
Nederlandse Kampioen 2019 Erik Ester

Levende standbeelden in het centrum tijdens NK Living Statues

Activiteiten

EDE In het centrum van de stad zullen zaterdag 2 juli vijftig levende standbeelden staan. Voor het eerst vind het Nederlandse Kampioenschap Living Statues voor professionals plaats. Bezoekers kunnen van 16:30 uur tot 20:30 uur langs een parcours de ‘beelden’ bewonderen en in de middag kan er vanaf 13:00 uur geluisterd worden naar live muziek.  

Na vijf succesvolle edities van Statues by Night in Ede komt nu het NK Living Statues naar Ede. Er staan professionals, maar ook kinderen staan langs het parcours als standbeeld. De geselecteerde professionals strijden om de titel Nederlands Kampioen Statue. 

In het centrum zal ook volop muziek te horen zijn, in de middag treden verschillende muzikanten uit Ede op achter de kerk bij het Raadhuisplein. 

LEVENDE KUNST Een Living Statue betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend omdat het uitgevoerd wordt door een mens, een standbeeld omdat de kunst van stilstaan centraal staat. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel bewondering te brengen. Een beweging is toegestaan als een kort levend moment dat bewust gekozen is als onderdeel van de act. Een beeld kan bestaan uit één of meerdere figuren. De acterende kunstenaars vormen de essentiële kern van hun beeld. Attributen en entourage kunnen een noodzakelijke aanvulling zijn. 

PRIJSUITREIKING Op diverse punten op het parcours kunt u deelnemers formulieren krijgen die tevens zullen fungeren als stembiljet voor het publiek. De prijsuitreiking vindt plaats midden in het centrum van Ede. Alle deelnemers zijn nog een keer samen te bewonderen tijdens de Grande Parade, waarna de winnaars en de kersverse Nederlands Kampioen rond 21:00 uur bekend worden gemaakt.

advertentie
advertentie