Welke cursus spreekt jou aan? Neem een kijkje op zaterdag 10 juni tijdens het open huis.
Welke cursus spreekt jou aan? Neem een kijkje op zaterdag 10 juni tijdens het open huis. Stockfoto

Cultura houdt open huis: ‘Kunst, cultuur en heel veel creativiteit’

8 juni 2023 om 07:54 Activiteiten

EDE Kunst, cultuur en heel veel creativiteit op zaterdag 10 juni in Cultura tijdens het open huis. Cultura aan de Molenstraat zet de deuren wagenwijd open en jong en oud mag komen proeven van theater, cursussen, film en bibliotheek. Dit culturele spektakel is gratis te bezoeken en begint om 9.30 uur. Om 15.00 uur is het afgelopen.

Tijdens het open huis zijn er de hele dag door workshops op het gebied van beeldende kunst, dans en theater. Kinderen kunnen een kijkje nemen bij Techlab, Movielab en Artlab, knutselen, dansen of gaan op avontuur in de bibliotheek. Bekijk previews van geselecteerde voorstellingen uit het nieuwe theaterseizoen. En ook het Filmhuis geeft een tipje van de sluier en laat zien wat zij dit jaar allemaal voor je in petto heeft. 

THEATERSEIZOEN

Charl Delemarre geeft een gevoelig voorproefje van zijn sfeervolle concert met een ode aan Ramses Shaffy. Of geniet van een vleugje cabaret met Grof Geschud: waarbij een romantische Belg en een nuchtere Hollandse poëtische, ontroerende en vooral humoristische fragmenten uit hun show spelen. Even vertragen en ontspannen kan tijdens het ligconcert van BARTH. Natuurlijk mag een mooie actie op deze dag niet ontbreken. 

Voor wie op 10 juni kaartjes bestelt voor de voorstellingen van Charl Delemarre, Grof Geschud of BARTH. krijgt daarover maar liefst 20 procent korting. 

CURSUSAANBOD

Voor wie van plan is een cursus te volgen, is het open huis de perfecte proeftuin. Op de maar liefst 19 verschillende locaties binnen het Cultura-gebouw wordt volop beleefd, geleerd en gedaan. Loop binnen bij keramiek, schilderen, tekenen, kunstgeschiedenis, Italiaanse les, musical of theater. Volg een workshop graffiti, breakdance of urban sketching. Of neem een kijkje bij het nieuwe Movie Lab, waar je alles leert over filmen en techniek. Ook is er een workshop creative writing & performance. 

BIBLIOTHEEK

Voor de allerkleinsten is de bibliotheek een groot avontuur. De hele dag door worden er knutselactiviteiten georganiseerd. Er wordt voorgelezen en natuurlijk is de bibliotheek gewoon open voor het lenen van boeken en materialen. En voor wie zich wil onderdompelen in de wereld van fantasy, staan de helden van Dungeons and Dragons klaar. Zij vertellen graag alle ins- en outs over dit populaire spel. Jongeren zijn welkom bij Plattelands Cultuur Ede voor een promo van toffe activiteiten die in omgeving worden georganiseerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie