Van Dik Hout staat 4 november in het nieuwe theaterseizoen van Theater Cultura.
Van Dik Hout staat 4 november in het nieuwe theaterseizoen van Theater Cultura. Koen van Assema

Nieuw theaterprogramma Cultura bekend: ‘Grote namen, opkomend én lokaal talent’

9 mei 2023 om 10:33 Podiumkunsten

EDE Het is bijna zover: op donderdag 11 mei lanceert Cultura vol trots het theaterprogramma van 2023/2024. Met een mooie mix tussen grote namen, opkomend talent en lokale artiesten belooft het culturele centrum van Ede een onvergetelijk seizoen vol inspirerende en vermakelijke voorstellingen.

Van toneel tot muziek, van cabaret tot dans; het programma biedt voor ieder wat wils. Wat dacht je van bekende cabaretiers als Pieter Derks, Nienke Plas, Ton Kas, Andries Tunru en Stefan Hendrikx? Ga je liever naar een theaterconcert? Voor de muziekliefhebber is er genoeg moois. Dit seizoen komt Daniël Lohues namelijk weer terug, maar staan artiesten als Hans Dulfer, Van Dik Hout, Bertolf, Her Majesty, Maaike Ouboter & Eric Corton en Lucky Fonz III ook in Ede op de bühne. 

TONEEL

Cultura trapt het seizoen af met het toneelstuk ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’. Deze voorstelling is geprogrammeerd in samenwerking met Alzheimer Café Ede. Het is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie; gespeeld door Juul Vrijdag en met muzikale ondersteuning van Helge Slikker. Een ander toneelstuk van dezelfde regisseur, Madeleine Matzer, is ‘Broos’: een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander.

GEZIN

Met het hele gezin naar het theater is het perfecte uitje. Cultura heeft meerdere familievoorstellingen geprogrammeerd. Wat dacht je van ‘De Magische Kast’, de keuze van gastprogrammeur wethouder Karin Bijl? Een voorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. En wie kent hem niet, het sprookje van ‘De Prinses Op De Erwt’? Prins Alexander Ludovik Stoffel van Stavernijen moet trouwen met een echte prinses. Op een stormachtige nacht staat ze ineens voor zijn poort. Maar hoe komt hij er nu achter of ze een échte prinses is? Een wervelende voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, vol humor en verrassende wendingen.

FILMMUZIEK

Het klassieke aanbod ging in maart in de voorverkoop. Heb je het al gezien? Zo geeft de Edese pianist en componist BARTH. een ligconcert. Meer en meer ontdekt hij de noodzaak van het vertragen en onthaasten in een wereld die altijd aanstaat. Daarom wil hij rust en vrede communiceren met zijn muziek. Of luister naar sopraan Tineke Roseboom, die samen met het Hydra String Quartet prachtige filmmuziek ten gehore brengt. Daarnaast biedt Cultura natuurlijk opnieuw het podium aan hun ‘vaste gasten’ FUSE, het Nederlands Blazers Ensemble en Pynarello.

Het complete programma is vanaf 11 mei te vinden op cultura-ede.nl/theateragenda.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie