Rayen Panday met voorstelling Focus in Theater Cultura
Rayen Panday met voorstelling Focus in Theater Cultura Marllen_Suzanne

Cultureel seizoen van start: Ruim honderd voorstellingen in Cultura

1 september 2022 om 07:00 Podiumkunsten

EDE In september begint het culturele seizoen! Het nieuwe culturele seizoen start met de Uitmarkt op 2 en 3 september in het Openluchttheater (gratis entree). Hier geven onder andere Lotte Velvet en Tim Akkerman al een voorproefje van hun voorstelling die later dit jaar geprogrammeerd staan in Theater Cultura. Dit theaterseizoen kun je bij Cultura genieten van ruim honderd voorstellingen: theaterconcerten, cabaret, toneel, dans en familievoorstellingen. 

Een van de eerste voorstellingen in het theater van Cultura is BARTH. Deze Edese componist en muzikant tekende afgelopen jaar een contract bij Warner. Op vrijdagavond 9 september speelt BARTH. de muziek van zijn nieuwe album Finding Peaces. Neo-klassieke composities waarmee je even tot rust komt in een wereld vol haast. 

Zaterdag 10 september staat Dutch Swing College Band in het theater. Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest komt met verfrissende arrangementen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Energiek en swingend! En we eindigen september met nog meer jazz. Vrijdag 30 september deelt acteur Jeroen Spitzenberger het podium met het New Jazz Orchestra. Hij blaast, tussen de groove van koper en slagwerk, leven in zijn zelfgeschreven teksten over onze sterfelijkheid.

VAN LOWLANDS NAAR CULTURA Wie kun je deze maand nog meer zien in de intieme theaterzaal van Cultura? Maaike Ouboter & Eric Corton gaan in een bijzondere muzikale avond met het publiek in gesprek over het leven - over loslaten, vasthouden, hoeveel liefde er in verdriet zit én maken ze samen muziek.

Alderliefste zingt en vertelt over de avonturen met Ramses Shaffy, Lavina Meijer beleeft een Bonte Avond met onder andere Claudia de Breij. Paulien Cornelisse vraagt zich in haar show ‘Aanstalten’ af, waarmee ‘aanstalten’ eigenlijk begint en eindigt. En om in het genre van cabaretiers te blijven; ook Rayen Panday, twee weken geleden op Lowlands, is donderdag 22 september te zien in Cultura met zijn show Focus.

PRIDE MET LUDIQUE Eind september viert Ede de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn tijdens de Pride. In dit weekend brengen we samen met Astrant een speciaal programma met Ludique! Ludique! speelt een deel van de nieuwe muziektheatervoorstelling, LevensLONG, waarin zij een pure en persoonlijke kant van zichzelf laten zien. Tijdens de eerste Edese Pride een preview van deze voorstelling die op 23 maart 2023 in zijn geheel gespeeld wordt.

Het complete theaterprogramma voor het seizoen 2022-2023 staat online. Tickets zijn direct online te bestellen. Kijk op www.cultura-ede.nl/theateragenda

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie