Nederland, Amsterdam, 06-12-2018. Portret van het Fuse ensemble. Foto: Andreas Terlaak
Nederland, Amsterdam, 06-12-2018. Portret van het Fuse ensemble. Foto: Andreas Terlaak Andreas Terlaak

Mooi seizoen klassiek in Cultura

Muziek

EDE Theater Cultura heeft een nieuw programma klassieke concerten voor het seizoen 2022-2023 op de rol staan. Het hele jaar door kun je weer genieten van mooie klassieke concerten, ensembles en orkesten. 

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding of kun je een optreden verwachten van een master leerling, samen met een docent van het Muziekplein. Ga de muzikale reis aan met een van de concerten uit het klassieke programma.

FUSE EN PYNARELLO Het Amsterdamse ensemble Fuse bestaat tien jaar en dat vieren ze 1 oktober in Cultura met muziek en anekdotes uit de begintijd, bijzondere covers, vergeten stukken en hoogtepunten uit hun televisieoptredens bij Podium Witteman.

Het rebellencollectief Pynarello viert haar vijfde verjaardag onder andere met de Vijfde Symfonie van Beethoven. Maar liefst veertig musici voeren dit werk en werk van de Turkse componist Meriç Artaç met veel passie uit op vrijdag 21 oktober. 

PHION Phion geeft twee concerten; in november Rebelse Schoonheid, een concert waarin drie rebelse leden van Phion op zoek gaan naar de vraag: hoe overleef je in een wereld die extreem maakbaar en chaotisch is? De voorstelling verbindt Johann Strauss en Richard Strauss genadeloos aan elkaar en laat opera en operette zonder gêne in elkaar overlopen en de Radetzky Mars staat naast liederen van Mahler. Een zinnenprikkelende voorstelling. 

In juni sluit Phion het programma af met een vioolconcert en tango met muziek van Vivaldi en Piazzolla.

CONCERTGEBOUWORKEST Het Alma Kwartet, bestaande uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest geven 18 februari acte de présence met hun collega contrabassist Dominic Seldis, bekend van het tv-programma Maestro en pianist Rembrandt Frerichs. Op het programma staat een pianoconcert van Frerichs en een strijkkwartet van Schulhoff.

De inleiding bij dit concert bestaat uit een gastoptreden van een master leerling op cello met een docent van het Muziekplein ’Meesters & Gezellen’.

BAROKOPERA AMSTERDAM BarokOpera Amsterdam pakt Offenbachs komische en spectaculaire ruimte-opera op en vertaalt het werk naar het hier en nu in ‘Reis naar de Maan’, waarin een verwende prins naar de maan reist en daar als een blok valt op Fantasia. Een sprookjesopera met humor en acrobatiek voor het hele gezin.

KERST MET CAMERATE TRAJECTINA Kerst is een feest vol symboliek en sfeer. Muziek daarbij is een van de meest aansprekende uitingen. In Cationes Natalitae brengen de zangers en instrumentalisten van Camerata Trajectina heerlijke kerstliederen die het hart verwarmen en herinneringen oproepen. 

Het volledige programma staat op de website van Cultura. Bestel je in het voorseizoen kaarten voor vier concerten, dan ontvang vijf euro korting per concert. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Cultura, www.cultura-ede.nl of via telefoonnummer 0318-672800.

advertentie
advertentie