Intocht Sinterklaas in Ede
Intocht Sinterklaas in Ede Theo Beumer

Sinterklaas ondanks kou, warm onthaald in Ede

18 november 2023 om 13:55 Activiteiten

EDE Sinterklaas werd zaterdag 18 november hartelijk verwelkomd in Ede. Hij betrad dit jaar voor het eerst Edese grond en kreeg een warm onthaal op het bruisende Museumplein in het centrum van de stad.

Tussen 12.00 en 15.00 uur stonden burgemeester René Verhulst en kinderburgemeester Lucie Tempelman samen met enthousiaste kinderen en hun ouders klaar om Sinterklaas en zijn pieten te begroeten. Bij zijn aankomst werd de Goedheiligman zoals gebruikelijk getrakteerd op vrolijke Sinterklaasliedjes.

Na dit feestelijke ontvangst vertrok Sinterklaas, vergezeld door zijn pieten en de pietenband, op een wandeling door het centrum van Ede. Langs de route die liep van het Museumplein via het Maanderplein, Grotestraat, Torenstraat, Markt tot aan de Brouwerstraat, groette Sinterklaas alle kinderen en deelde hij natuurlijk pepernoten uit. De pieten met groene ballonnen waren speciaal belast met het uitdelen van glutenvrije lekkernijen voor kinderen met glutenallergie.

Om 15.00 uur bereikte de feestelijke intocht zijn hoogtepunt bij Cultura. Hier hadden kinderen de gelegenheid om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten, hem een hand te geven en misschien wel hun verlanglijstjes of tekeningen te overhandigen. Het bezoek aan Cultura tussen 15.00 en 15.30 uur markeerde het einde van deze onvergetelijke intocht in Ede.

(Foto’s: Theo Beumer)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie