Column

Sik

18 september 2019 om 14:37 Lokaal/Column

Wat een poppenkast was Prinsjesdag weer. Ik had er al meteen mijn buik vol van toen ik naar 'Goeiemorgen Nederland' keek. Het wordt elk jaar belangrijker welke hoedjes de dames richting Ridderzaal dragen. Schuin op het hoofd, net als bij de vrouw van George Clooney? Geel, groen of paars? En de paarden krijgen elk jaar meer vuurwerk naar hun hoofd geslingerd.

Maar dit jaar sprong er wel iets heel exclusiefs in oog! Zou koning Alexander zijn baard nog hebben? Want dat zou een trend zetten voor de komende tijd. Tjongejongejonge…lekker belangrijk! Daar krijg je toch een sik van?!

En dan was er nog het fenomeen 'designated survivor'. Minister Stef Blok zou in zijn eentje het land moeten regeren, áls plotseling de hele regering om zou komen bij een terroristische aanslag. Op Netflix is daar zelfs een hele serie aan gewijd. Ah, daar hebben we de filmsterren weer. En Blok was dinsdag toch al in Straatsburg, dus dat kwam goed uit. Veel spannender dan de harde financiële cijfers.

En als in dat goeiemorgen-programma wordt gevraagd wat er in de Troonrede werkelijk toe doet, komt die Telegraaf-man niet verder dan dat het goed gaat met de economie, maar dat we de Brexit wel in de gaten moeten houden. Duuuhhh!

Nee, neem dan een voorbeeld aan de Edese Miljoenennota! Hier komen we tenminste tot echte zaken. Vandaag (woensdag) presenteert onze wethouder de Agrifoodmonitor, die laat zien dat we in 2018 in de voedingsbranche 8370 banen scoren. Nog meer dan bij de universiteitsstad die we als buur hebben. Nou, dan komt het hier vast goed en kunnen we die 'paar euro' verlies op het World Food Center voor lief nemen.

Wel jammer dat we in Ede geen Prinsjesdag hebben. Kon ik lekker schrijven over de mini-rok van Willemien Vreugdenhil, de roze stropdas en bakkebaarden van Leon Meijer, het driedelig mountainbikekostuum van René Verhulst, het bonte Hawaïaanse shirt van Peter de Pater, de nektatoeages van Lex Hoefsloot en de piercings in de neus van Hester Veltman.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie