Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Archief BDUmedia/Adriaan Hosang

Buitensporten tijdens corona: dit zijn de regels in Ede

24 april 2020 om 16:56 Corona Coronavirus

EDE Minister-president Mark Rutte heeft de afgelopen week ruimte gegeven voor kinderen om weer wat meer buiten te kunnen gaan sporten. De Gemeente Ede en Sportservice Ede zijn de afgelopen dagen bezig geweest met de invulling daarvan en hebben daarom een aantal regels bekend gemaakt. Wat die regels precies zijn in de gemeente Ede, lees je hieronder.

Sportaanbieders met buitensportaccommodaties

Voor sportaanbieders met buitensportaccommodaties heeft de gemeente Ede de volgende regels bekend gemaakt:

- Als aanbieder beslist u zelf of u wel of geen aanbod opstart. Het opstarten van een activiteit heeft geen enkel gevolg voor subsidie of de aangekondigde compensatiemaatregelen.

- Het gaat alleen om buitensport: alle binnensportaccommodaties en zwembad De Peppel blijven dicht. Dit geldt dus ook voor gymonderwijs.

- Kleedkamers, kantines en toiletgebouwen blijven dicht.

- Aanbieders mogen op de accommodatie kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd samen laten sporten. Dit gebeurt onder leiding van een erkende trainer van de aanbieder.

- Aanbieders mogen jongeren van 13 tot en met 18 jaar georganiseerd laten buiten sporten, mits op 1,5 meter afstand van elkaar. Dit gebeurt onder leiding van een erkende trainer van de aanbieder.

- Geen activiteiten voor iedereen ouder dan 18 jaar.

- Bezoekers zijn niet toegestaan: alleen sporters en begeleiders.

- Evenementen of wedstrijden zijn verboden.

- Aanbieders zijn hoofdgebruiker van de accommodatie en beheren de sleutel.

- Maakt u als aanbieder gebruik van een gemeentelijke accommodatie? Dan stemt u onderhoud en beschikbaarheid van de velden af met Sportservice Ede.

- U bent als aanbieder zelf verantwoordelijk voor de organisatie van activiteiten.

- Als aanbieder meldt u aan de gemeente wat jullie plan is. Zo weten wij wat er op de parken gaat gebeuren. We sturen dit plan ook aan Sportservice Ede, zodat die een compleet overzicht heeft van het aanbod.

- Als aanbieder bent u verplicht uw activiteiten te organiseren volgens het (aangekondigde) protocol van NOC*NSF.

- Sportservice Ede kan adviseren over protocol en werkwijze, maar neemt niet de trainingen of het sporten over.

Sporten in de openbare ruimte

Sportaanbieders die normaal binnen sporten kunnen nu ook buiten gaan sporten in de openbare ruimte. Ook voor hen heeft de gemeente Ede regels opgesteld.

- Met openbare ruimte bedoelen we hier veldjes, pannakooien, skatebaan, bos, parkeerterreinen, en dergelijke, dus buiten de sportparken. Deze ruimten kunnen niet worden gereserveerd of worden geclaimd door een aanbieder.

- Sportaanbieders die in de openbare ruimte activiteiten willen uitvoeren, wordt gevraagd contact op te nemen met Sportservice Ede, zodat samen gekeken kan worden naar de mogelijkheden op een reguliere sportaccommodatie.

- In openbare ruimte geldt dat kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd mogen sporten. Dit gebeurt onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder.

- In openbare ruimte geldt dat jongeren van 13 tot en met 18 jaar georganiseerd mogen sporten, mits ze 1,5 meter afstand houden. Dit gebeurt onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder.

- Voor jongeren boven de 18 jaar blijft het verboden om in kleine groepjes samen te sporten in de openbare ruimte, individueel mag wel.

- Buurtsportcoaches van Sportservice Ede kunnen voor kinderen tot en met 12 jaar het geplande programma grotendeels uitvoeren, behalve evenementen. Hierbij geldt dat zij voldoen aan de richtlijnen.

- Buurtsportcoaches kunnen voor jongeren tussen 13 tot en met 18 jaar aangepast programma uitvoeren. Hierbij geldt dat zij voldoen aan de richtlijnen.

- Buurtsportcoaches kunnen ook voor doelgroepen tot en met 18 jaar worden ingezet. Hierbij geldt dat zij zich wel aan de regels houden.

- Voor personen boven de 18 jaar worden geen activiteiten aangeboden door buurtsportcoaches.

- Wilt u als sportaanbieder activiteiten doen in de openbare ruimte? Neem dan eerst contact op met Sportservice Ede. Die kijkt dan samen met u wat de mogelijkheden zijn wat betreft reguliere sportaccommodaties.

Meer informatie op de website van de gemeente Ede of die van Sportservice Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie