Afbeelding
Pixabay

'Volledig openen primair onderwijs is spannend'

20 mei 2020 om 06:52 Corona Coronavirus

EDE (ANP) Het primair onderwijs is tevreden met het besluit dat de basisscholen en het speciaal (basis)onderwijs vanaf 8 juni weer volledig open gaan. Al bestaat er nog wel onduidelijkheid over hoe het onderwijs moet worden vormgegeven.

Volgens de PO-Raad, die de schoolbesturen vertegenwoordigt, gaven veel leden sinds de heropening van vorige week aan graag weer volledig aan de slag te willen. ,,Natuurlijk zijn er nog zorgen en onzekerheden, maar hier komen we met elkaar uit", zegt voorzitter Rinda den Besten. Ze zegt nog niet te weten of de 1,5 meterrichtlijn verplicht blijft op school. ,,We denken dat het op een heleboel plekken prima kan", zegt de voorzitter. Maar er zijn volgens haar ook scholen waar dat niet zal lukken.

De situatie rond het coronavirus op basisscholen wordt volgens Den Besten uitgebreid gemonitord. Mede op basis daarvan wordt in de week van 1 juni definitief beslist of het primair onderwijs haar deuren volledig opent. Daarvoor heeft de voorzitter begrip en het geeft de scholen de tijd om zich samen met medewerkers, ouders en opvang voor te bereiden.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) gaat bij haar leden de reactie peilen op het kabinetsbesluit rond het primair onderwijs. ,,Het kabinet moet goed monitoren wat de gevolgen zijn van de gedeeltelijke openstelling", zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk. ,,Het is voor iedereen spannend om te zien wat dit betekent voor de verspreiding van het virus. Met onze enquête willen we kijken hoe het overal verloopt en wat onze leden ervan vinden om de school helemaal te openen."

Lees hier meer over de versoepelingen van de corona-maatregelen die dinsdag door het kabinet bekend zijn gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie