Afbeelding
BDUmedia

Nieuw record: 8182 positieve tests in een etmaal

Corona

EDE Precies een week nadat het kabinet strengere maatregelen afkondigde om de tweede coronagolf aan besmettingen in te dammen, laat het aantal dagelijks ontdekte nieuwe besmettingen nog geen daling zien. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 8182 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw dagrecord. 

Op maandag meldde het instituut 8011 positieve tests, op zondag 8175 en op zaterdag 8131.

Ook het aantal opnames op verpleegafdelingen (1492) en op de intensive care (287) zijn gestegen ten opzichte van een week geleden. De week ervoor waren dit 1144 en 192 personen.

In onderstaande grafiek staat per gemeente het cumulatief aantal ziekenhuisopnames, overledenen en geregistreerde besmettingen als gevolg van het nieuwe coronavirus per gemeente in de provincie Gelderland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM.

Op de kaart hieronder staan het aantal geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners op de voorgaande dag. De cijfers zijn uitgesplitst naar gemeente en worden dagelijks bijgewerkt. De kleurschaal - van blauw naar rood - is bepaald aan de hand van de signaalwaarde. Deze is momenteel 7 op de 100.000 inwoners. Dit betekent dat vanaf deze waarde mogelijk het aantal besmettingen te hard oploopt om het virus in de hand te houden. Een signaalwaarde functioneert als een ‘alarmbel’ om met urgentie naar de situatie te kijken. Mogelijk wordt deze waarde in de loop van de tijd aangepast.


advertentie
advertentie