Afbeelding
www.pixabay.com

GGD Gelderland-Midden start met kindervaccinaties

Corona Coronavirus

EDE GGD Gelderland-Midden start binnenkort met het aanbieden van coronavaccinaties voor kinderen van vijf tot twaalf jaar oud. Deze week krijgen alle ouders en verzorgers hiervoor een uitnodiging, meldt de GGD. 

Het gaat om speciale coronavaccins van het merk Pfizer, die zijn goedgekeurd voor deze leeftijdsgroep. De kinderen krijgen twee prikken met het kinderdosis. Op de priklocaties in Ede, Arnhem en Duiven worden straks dagelijks kindervaccinaties toegediend.

Bij deze leeftijdsgroep zijn het de ouders of verzorgers die beslissen of kinderen gevaccineerd worden tegen corona. Om ouders te helpen een goede afweging te maken, plaatst GGD Gelderland-Midden de komende tijd expliciet over het kindervaccin informatie op de website www.ggdgm.nl. Een afspraak maken voor een kindervaccin kan zodra de uitnodiging is ontvangen, telefonisch via het nummer dat op de uitnodiging staat. Omdat het gaat om minderjarigen, is het noodzakelijk dat één ouder of verzorger meegaat ter begeleiding. 

Volgens de GGD is een kindervaccinatie nuttig, omdat het vaccin ernstige ziekte en ziekenhuisopname bij kinderen kan voorkomen. ,,Maar het kan ook langdurige klachten na besmetting met het coronavirus voorkomen, zoals long-covid. Bovendien helpt de coronavaccinatie de verspreiding van het virus te beperken.’’

door Wouter van Dijk

advertentie