Afbeelding
ANP

Ruim 320.000 mensen inmiddels ‘geboosterd’ in regio Gelderland-Midden

7 februari 2022 om 12:27 Corona

EDE/REGIO Iets meer dan 324.000 volwassenen in de gezondheidsregio Gelderland-Midden hebben hun zogeheten ‘boosterprik’ tegen corona gehaald. Dat is zo’n 72 procent van alle mensen die in aanmerking komen voor dit vaccin.

Dat meldt woordvoerder Adwin Peeks van GGD Gelderland-Midden, die in totaal vijftien gemeenten omvat waaronder ook Barneveld, Nijkerk, Ede en Scherpenzeel. ,,Het is dus geen totale opkomst van 72 procent’’, zegt hij. ,,Aangezien alleen inwoners die minstens drie maanden geleden hun laatste coronavaccinatie kregen, in aanmerking komen. Hoeveel Edenaren inmiddels geboosterd zijn, kan Peeks nog niet zeggen. ,,De cijfers zijn op lokaal niveau nog niet beschikbaar.’’ Ook cijfers over de kindervaccinatiecampagne (5 tot en met 11 jaar), die drie weken geleden van start ging, zijn nog niet bekend.

Bij de vaccinatielocaties is de grote piek in de boostercampagne inmiddels achter de rug, vervolgt Peeks. ,,Vorige week was er korte tijd een opleving, toen bekend werd dat de geldigheid van het coronatoegangsbewijs (CTB) op basis van de eerste en tweede prik wordt aangepast.’’ Vanaf morgen geldt de regel dat een CTB op basis van de eerste en tweede prik in totaal tot 270 dagen na de laatste prik geldig blijft. Voor een boosterprik is nog geen geldigheidstermijn vastgesteld.

Vooralsnog schaalt GGD Gelderland-Midden de vijf vaccinatielocaties (waaronder in Voorthuizen en Ede) niet af. ,,Op verschillende locaties werken we door de afgenomen druk nu wel met minder priklijnen, maar we houden de locaties voor de zekerheid in stand. Er is bijvoorbeeld nog onduidelijkheid over het wel of niet boosteren van jongeren tussen twaalf en achttien jaar.’’

Dat de boosterpiek nu achter de rug is, geeft de GGD meer lucht om extra in te zetten op ,,fijnmazig informeren en vaccineren’’, vervolgt Peeks. ,,We kunnen nu meer met pop-uplocaties in de regio aan de slag, om zo veel mogelijk mensen te bereiken.’’ In Barneveld is de openingstijd van de pop-uplocatie in ontmoetingscentrum Bronveld aan de Zonnebloemstraat verruimd. Deze locatie is nu elke dinsdag geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Iedereen kan hier zonder afspraak binnenlopen voor een eerste, tweede of boosterprik. In Scherpenzeel is elke dinsdag een GGD-locatie geopend in Boschzicht aan de Burgemeester Royaardslaan, van 10.00 tot 16.00 uur. In het voormalige dorpshuis ‘t Trefpunt aan de Roelenengweg in Voorthuizen vindt vaccinatie op afspraak plaats, behalve op donderdagen. Op die dag geldt tussen 9.00 en 19.00 uur een vrije inloop. In conferentiecentrum De Reehorst aan de Bennekomseweg in Ede kunnen mensen dagelijks tussen 9.00 en 19.00 uur zonder afspraak terecht voor een eerste, tweede of boosterprik.

Wouter van Dijk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie