Afbeelding
Erik van 't Land

Zeventigplussers kunnen vanaf morgen tweede ‘coronabooster’ halen

3 maart 2022 om 13:23 Corona

EDE Alle inwoners van zeventig jaar en ouder in de GGD-regio Gelderland-Midden, waar Ede ook onder valt, kunnen vanaf vrijdag een ‘tweede coronabooster’ halen bij de priklocaties van de GGD. Ze krijgen hiervoor een uitnodiging door de bus. 

Het gaat om een herhaalprik die drie maanden na de booster gezet kan worden. Bij een eventuele besmetting met corona geldt ook de periode van drie maanden. Volgens de GGD zorgt de herhaalprik voor extra bescherming van kwetsbare mensen tegen het coronavirus. De herhaalprik wordt vanaf morgen aangeboden op de momenteel zes priklocaties van de GGD, waaronder de locatie bij congrescentrum De Reehorst in Ede. Er zijn volgens de GGD ruime parkeermogelijkheden, alles is op de begane grond, er zijn toiletten aanwezig en alle locaties zijn rolstoelvriendelijk ingericht.

Naast de zeventigplussers, worden vanaf morgen ook bewoners van zorginstellingen, volwassenen met het syndroom van Down en mensen met een ernstige afweerstoornis uitgenodigd voor de herhaalprik. Thuisvaccinatie is volgens de GGD ook mogelijk in overleg met de huisarts, mocht het niet lukken om naar één van de vaccinatielocaties toe te komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie