Van links naar rechts: Peter en Ursula Zijlmans en Daniëlle Fränkel.
Van links naar rechts: Peter en Ursula Zijlmans en Daniëlle Fränkel. Barry Wensink

Nieuwe Honden Zoekgroep actief in gemeente Ede

28 november 2019 om 12:20 Dieren

EDE Ursula en Peter Zijlmans hebben onlangs Honden Zoekgroep Gelderse Vallei (HZGV) opgericht en werken nauw samen met de Dierenambulance. ,,Ons doel is om een vermiste hond snel te herenigen met het baasje'

door Barry Wensink

Het gesprek vindt plaats in het onderkomen van de Dierenambulance aan de Elleboog in Ede en namens die organisatie is voorzitter Daniëlle Fränkel aanwezig. Rode draad in de (vrijwillige) werkzaamheden van de Honden Zoekgroep is social media, met name WhatsApp en Facebook, en het gemak waarmee op die wijze veel mensen te bereiken zijn.

HERENIGEN Ursula en Peter Zijlmans zijn zo'n drie jaar geleden actief aan de slag gegaan om hondeneigenaren met hun kwijtgeraakte viervoeters te herenigen. ,,We waren tot voor kort landelijk actief in diverse zoekgroepen. De kracht zit echter in het lokaal bezig zijn. Je kunt wel een grote zoekactie opzetten via Facebook en WhatsApp, maar vaak woon je er te ver vandaan om echt direct van betekenis te kunnen zijn. Je moet met je poten in de klei staan." 

We kunnen elkaar ondersteunen

De contacten met Dierenambulance Gelderse Vallei waren er al en worden intensiever. ,,We kunnen elkaar ondersteunen", zegt voorzitter Daniëlle Fränkel. ,,Als mensen zich bij ons melden dat ze hun hond kwijt zijn, wijzen we ze op het bestaan van de Honden Zoekgroep."

Inmiddels zijn sinds kort tien WhatsApp-groepen actief in alle kernen van de gemeente Ede en in Veenendaal als het gaat om vermiste, maar ook om loslopende honden waarvan niet duidelijk is wie de eigenaar is.

Lees het uitgebreide verhaal als premiumartikel op EdeStad.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie