Op dit kaartje is zoekgebied weergegeven waar SCAN op zoek is naar een mogelijke tijdelijke onderzoeksboorlocatie.
Op dit kaartje is zoekgebied weergegeven waar SCAN op zoek is naar een mogelijke tijdelijke onderzoeksboorlocatie. Stella Heijnens

Informatiebijeenkomst over onderzoeksboring voor aardwarmte in regio Ede

Duurzaamheid

EDE De Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN) is voor een onderzoeksboring voor aardwarmte op zoek naar een locatie in de omgeving van Ede en Veenendaal. Op deze locatie wordt onderzoek gedaan naar de ondergrond met een onderzoeksboring. Voor mensen die hier meer over willen weten is een inloopbijeenkomst op 12 december 2022 tussen 19.00 en 21.00 uur in het Van der Valk hotel Veenendaal.

SCAN doet onderzoek naar de ondergrond voor aardwarmte. Aardwarmte is een duurzame warmtebron, die ingezet kan worden voor het verwarmen van huizen en kantoren. Of aardwarmte in deze regio ingezet kan worden is nu nog niet duidelijk, daarvoor is meer kennis nodig van de ondergrond.

,,Vorig jaar is seismisch onderzoek uitgevoerd”, meldt SCAN. ,,Hierdoor weten we meer over de aanwezigheid en dikte van verschillende aardlagen. Daaruit blijkt dat in deze regio aardlagen in de ondergrond zitten waar warm water in zit. Met een onderzoeksboring kunnen we achterhalen of dit warme water ook uit deze aardlagen opgepompt kan worden. Deze tijdelijke boring is alleen bedoeld voor onderzoek. In de omgeving van Ede en Veenendaal worden gesprekken gevoerd met grondeigenaren om te vragen of zij grond beschikbaar willen stellen. Op dit moment is er nog geen locatie gevonden.”

De onderzoeksboring is een tijdelijke activiteit. ,,Na ongeveer een half jaar is het onderzoek afgerond en wordt de locatie weer in oude staat hersteld. SCAN doet alleen onderzoek en gaat geen aardwarmte winnen.” 

Wilt u meer weten over aardwarmte of de onderzoeksboring? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op 12 december. Belangstellenden zijn welkom in het Van der Valk hotel Veenendaal, Bastion 73 in Veenendaal. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl Meer informatie is te vinden op www.scanaardwarmte.nl

De Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN) is een landelijk onderzoek dat wordt bekostigd door de rijksoverheid. Het onderzoek wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en deels met subsidie van INTERREG NWE Vb. De uitvoerende partijen zijn EBN en TNO.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
advertentie